Hai sa generalizam specificitatea!

O amica Facebook-ista scria in aceasta dimineata pe perete cum ca “Urasc lasitatea barbatilor!“. Nu stiu motivul. Nu stiu nici cata dreptate are. Stiu ca un barbat i-a raspuns ca “probabil si ei si-o urasc” si apoi alte 3 doamne/domnisoare au venit cu ganduri compatimitoare de genul “asa sunt ei“, “este funny sa ii vezi asa cum sunt” sau “O fi funny, dar cateodata iti doresti sa dea dovada ca au cojones :))“.

Initial am vrut sa-i raspund si eu ceva. Dar doar o data. Ceva punctual. Si mi-am dat seama ca nu pot. Pentru faptul ca nu stiu ce s-a intamplat, iar asta ar presupune o intrebare, iar pe Facebook asa ceva este doar un demers de PR si nu unul ce poate fi luat drept sincer fara echivoc. Singura varianta era sa-i spun ca greseste, dar iar nu era ok sa fac asta fara sa stiu despre ce e vorba. Iar sa bag o “lasa ca si femeile e curve” nu-mi sta in caracter si nici in convingeri.

Ce-i de facut in astfel de situatie? Intreb cat se poate de sincer. Si acum ca tot s-a deschis apetitul, parca as face si eu o afirmatie generala, bazata pe un tweet ce raspunde unei afirmatii la fel de generaliste “Daca ai fi o fata respectabila, nu ai fi cunoscut toti barbatii…“.

Urasc oamenii care generalizeaza pentru a atrage atentia! Nah, ca am zis-o. Astept pietrele de rigoare.

Sa aveti o zi plina de specificitate!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Hai sa generalizam specificitatea!

 1. Duma Anca says:

  Prea tare tweet-ul acela! Prea tare!

 2. Cristian Cartzu says:

  Generalizarea in general ascunde frustrari. Daca ar fi sa concluzionam, generalizarea nu aduce nimic bun in spate. Este doar o forma disperata de a atrage atentia. Orice afirmatie negativa si generala spusa tare are menirea descoperiri unor indivizi care sa o contrazica. Sa se simta asa de nedreptatiti incat sa doreasca repararea imaginii prin orice mijloc. Cat despre daca-i stii pe toti poate nu e chiar asa de laudabil, da. Sunt de acord. Prieten cu toata lumea e prieten cu nimeni.

  • ab says:

   Te-am laudat pe facebook pentru acest coment, asa ca atunci cand o sa iti faci cont vei avea deja o serie de oameni care te asteapta :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *