Antrenamentul nu te invata sa te bucuri de victorie.

In aceasta dimineata mi-au atras atentia doua statusuri pe Facebook. Primul dintre ele facea referire la des folosita scuza “Nu sunt pregatit/-a“. Al doilea, care mi s-a parut un pic mai comic suna cam asa: “Mother of all gods, iar e Mercur retrograd..“.

Mie mi se pare o legatura mare intre ele. Sa ma explic. Eu cred ca atunci cand incerci sa prevezi ce se va intampla nu esti niciodata pregatit sa faci pasul urmator, care in unele acceptiuni inseamna progres. Stiu persoane care au o rata de razgandire innebunitoare. Credeti ca sunt pregatiti? Nu cred ca numarul de scenarii pe care ni-l facem in gand si detaliile pe care le adaugam fiecaruia ne ajuta sa mergem mai departe. Nu sunt insa nici adeptului “cu capul inainte si ce-o fi o fi”. Si mie imi place sa pregatesc lucrurile si sa analizez inainte sa iau o decizie, dar decizia pe care o iau imi place la fel de mult sa mi-o asum. Va dati seama ca nu am luat numai decizii bune pana acum, nu? Dar din toate alea neinspirate am tras concluzii, am adaugat la bagajul cu experienta si acum sunt mai pregatit sa iau alte decizii. Este ca in sport. Doar meciurile pe care le joci iti pot aduce victorii. Nu antrenamentele. Nu te poti antrena pentru bucurie, dar nici pentru esec stand pe loc. Nu te poti pregati pentru surprize, dar nici nu cred ca-i sanatos sa-ti doresti asta.

Iar daca sunteti curiosi ce-i cu “Mercur retrograd“, am aflat si eu din comentariile aceleiasi postari cum ca “…face prapad la comunicare“. Un soi de “did the cat got your tongue?“. N-am sa va spun acum sa va asteptati la certuri, neintelegeri cu apropiatii sau la mai stiu eu ce alte scandaluri. Nu trebuie sa va pregatiti pentru ele, ci ar fi de preferat sa le evitati sau sa le imbratisati si sa mergeti mai departe.

Sa ai o zi chibzuita nu pierduta.

PS: cum a picat postarea asta despre decizii si punere in balanta tocmai in mijlocul saptamanii. Sa vad eu incotro va inclinati, spre luni sau spre vineri… :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Antrenamentul nu te invata sa te bucuri de victorie.

  1. Teodora says:

    Spre inainte…mereu… ;) Bine punctat… Cred ca una din cele mai mari piedici in calea derularii/trairii vietii, este teama de rezultat si in consecinta, lipsa actiunii…

  2. Cristian Cartzu says:

    “In unele acceptiuni”, tare asta. Mi-a placut mult postarea de azi. Ceva-mi spune insa ca e mult “consumer insights” aici. :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *