Un nou standard pentru filmul de duminica.

Filmul de duminica, in acceptiunea generala este un film usor digerabil, simpatic, fara intrigi complicate si cu final asteptat. Filmul de duminica de obicei este o comedioara romantica cu niste actori agreabili (iata un atribut la care as ridica o spranceana daca mi-ar fi adresat vreodata mie). Dar daca acest standard si-ar gasi un inlocuitor, cum ar arata el?

Incepem cu actorii.
Pai trebuie sa le placa si lor, femeilor, dar si barbatilor. Asa ca pentru fete sunt cam doua variante, hai 3: musculosi, sexy si sa zicem… exotici. In toate 3 categoriile ar fi bine sa fie vorba de barbati pe care-i stiu si ii admira. La dracu, Johnny Depp este in topul preferintelor de cand eram eu in liceu. Si a trecut ceva timp de atunci. Pentru barbati, aici lucrurile sunt si mai simple. Pe ei nu ii intereseaza cine e atat timp cat arata bine. Poate fi mai micuta, mai inalta, mai cu forme sau mai firava. Nu-s asa pretentiosi.

Apoi scenariul.
Povestea nu trebuie sa fie complicata, iar romantism poti sa bagi si-ntr-un film politist, deci nu e musai sa fie comedioara. Dar si un film de actiune poate fi haios, deci am rezolvat si aceste caracteristici. Daca vorbim aici si de o parte a doua, a treia sau a cincea a unei serii, deja nu prea mai ai ce sa afisezi. Am vazut ieri dimineata vreo 30 de minute din Home Alone 3. Glumele-s aceleasi, povestea aceeasi, doar ca dusa la un alt nivel.

Regia.
Aici e un pic mai complicat. Un film de duminica daca-i prea static adormi. Daca-i prea violent te agita. Trebuie un echilibru. Trebuie alternanta. Si daca tot vrei sa schimbi standardul, trebuie sa ai cu ce sa te joci. Nu-ti trebuie cadavre ca sa ai suspans si nici impuscaturi prea multe ca sa ai actiune.

Tot ce am spus mai sus este reunit fara doar si poate intr-un film facut dupa o reteta. Fast Five este noul film de duminica. Reuneste ditai lista de domni pentru doamne (Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Ludacris…), dar si niste noutati pentru domni (Elsa Pataky, Gal Gadot…), masini exclusiviste cat cuprinde, exagerari cat casa filmate insa frumos, un oras cat o vacanta – Rio si o desfasurare spectaculoasa a actiunii. Ma gandesc serios ca seria asta este un soi de Ocean’s Eleven, dar care a pornit de la 1. In 2013 apare partea a 6-a. Astept sugestii de filme pentru umplerea a vreo 112 duminici pana atunci.

Zi ca-n filme!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Un nou standard pentru filmul de duminica.

  1. uma says:

    That’s what I am- nu e neaparat de duminica pentru ca are un mesaj care te pune pe ganduri, nu are baieti exotici dar are o tanara dragutza.
    Nu as recomanda Cars 2, este mult sub asteptarile mele :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *