Critica e constructiva. Nu-i asa?

Aseara am asistat la o repetitie cu public cum chiar artistii au intitulat-o la un moment dat in multele momente de dialog cu cei prezenti. S-a intamplat in El Comandante Primer si am ajuns acolo la invitatia Ancai Duma.

Au cantat, asa cum spunea evenimentul de pe Facebook, Alex Nichita & Friends. Cum eu mai mult pe prieteni ii stiam, Alex Nichita un chitarist/violonist ce pare foarte talentat si foarte “into music”, a fost fix surpriza cea mai placuta. S-au cantat cover-uri in majoritate, dar in versiuni acustice: doua chitari, o vioara/chitara si percutie. Mi-a placut la nebunie, cu Reamon si Supergirl zis fain rau de Vlad Dulea, dar si Price Tags cu Ancuta Onofrei la voce, un Stand By Me in care vioara a concurat serios vocea Danielei Stefan sau Lili, o piesa “de dragoste” marca Marius Matache.

Si acum critica
Da, au fost probleme tehnice. Da, a existat o insuficienta de sceno-tehnica de care oameni de pe scena s-au tot lovit si au tot penalizat-o ironic pe parcursul cantarii. Da, poate au venit acolo la rugamintile cuiva bine intentionat. Dar, nu! Nu spui niciodata celor prezenti la cantarea ta intr-un club ca daca pastreaza biletele din seara respectiva pot sa intre “la juma de pret” la cantarea dintr-un alt club. Niciodata! Chiar daca locatia respectiva te-a dezamagit asa de tare, tu ca artist trebuie sa iti pastrezi fair-play-ul. Ce ai de spus se spune in fata si direct managementului locatiei, nu in fata si direct publicului. Singurii care ar avea dreptul moral sa faca astfel de oferte sunt organizatorii si chiar si atunci, cred ca artistilor le-ar placea sa fie consultati inainte.

Va las cu o inregistrare din alt club, in care lucrurile par sa fie ok tehnic vorbind, iar in cazul in care Make sau Vlad citesc asta, nu, nu critica asta era surpriza de care v-am vorbit aseara.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Critica e constructiva. Nu-i asa?

  1. Imi pare rau, dar problema e complexa decat o vezi tu, sau stii doar o parte a problemei, cea a organizatorilor. Oricum, banuiesc ca ai primit deja un mail de la Vlad si ti-a povestit mai in detaliu. Cat despre suparare, chiar nu e cazul, pot accepta si alte pareri decat a mea. Mai curand multumim si de prezenta si de mini-cronica :)

  2. Cristian Cartzu says:

    Mie nu-mi e clar ce s-a intamplat acolo. Deduc ca a fost un concert misto, dar la care s-a auzit prost? Cat despre repros, poate asa au avut intelegerea, n-ai de unde sa stii.

  3. ab says:

    Marius, intotdeauna vor fi detalii care nu ajung la urechile tuturor. Eu am penalizat acolo ceva ce eu nu as face. Atat. La modul principial. Cantarea mi-a placut, am spus-o si scris-o si aseara pe Twitter. V-am spus si voua. Nu-s genul care sa piarda timpul daca nu e ceva care sa-mi placa si nici nu vin din obligatie la astfel de evenimente. Ma bucur ca nu a fost cu suparare.

    Cristi, concert misto la care s-a auzit prost. Da. Pe scurt asta s-a intamplat. Pe lung insa, cum spunea si Marius mai sus sunt multe aspecte pe care probabil ca nu le cunosc, asa ca nu am sa reiau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *