Ce-ti doresc eu tie?

Ieri am primit multe urari si din acest motiv ma simt cumva, inspirat. Astfel ca m-am gandit sa intorc urarile la un mod mai general.

Asadar, tara mea de glorii, tara mea de dor, ti-as dori in primul rand o existenta cat mai lunga. O existenta presarata in continuare cu fii de care sa te simti mandra, de copii care sa-ti fie recunoscatori, macar la un punct in viata lor.

Lasand poezia la o parte si devenind un pic mai pragmatic, ti-as dori ca prostia sa ajunga sa-si vada lungul nasului si nimic mai departe de acesta. Iti doresc ca inteligenta sa-si asume rolul si responsabilitatile de lider. Iti doresc romani altruisti, care sa gandeasca dincolo de limita propriilor interese. Oameni care a faca si pentru altii un bine, chiar daca lor le ramane mai putin.

Imi doresc sa vad in Romania oameni preocupati de comunitatea in care traiesc, oameni ce nu se feresc sa repare greselile altora, chiar daca ar fi vorba doar de ridicarea unei hartii aruncate aiurea pe strada.

Imi doresc conducatori ai tarii care sa faca cu toata indarjirea acele lucruri cu care le-ar placea sa se laude. Ar fi frumos sa vorbim mai putin si sa facem mai mult, sa scriem cum trebuie Romania si sa uitam de “rromanisme” ieftine si arogante.

Ce-ti doresc eu tie? Fix ce-mi doresc si mie.

PS: daca ne-am aprecia tara macar pe jumate din cat o apreciaza strainii…

This entry was posted in Dimineata, la cafea, Romania and tagged , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Ce-ti doresc eu tie?

 1. Cristian Cartzu says:

  altruismul este o calitate care prin definitie nu este comuna. e frumos sa doresti asta, dar naiv sa crezi ca se va intampla. pentru a fi altruist e nevoie sa reunesti si alte atribute in caracter si-n fiinta ta. nu poti fi altruist daca nu esti inteligent, linistit, fericit, motivat, in cautarea a ceea ce in engleza se numeste “a greater good”. Frumoase ganduri, frumoase urari! La multi ani si tie si tuturor romanilor care au nevoie de inspiratie precum si celor ce sunt inspiratia altora!

 2. newdada says:

  dulce Romanie?

  oameni cu bunsimt,
  pusi pe treaba,
  politicieni cinstiti (utopie),
  o clima mai blanda,
  dar cu zapada de Craciun,
  mai putini nesimtiti, sarlatani, politicieni,
  sa scapi de clanul boc-ud_rea
  si sarbatori fericite …

 3. ab says:

  Comentariul tau, Cristian, trebuia sa fie parte din postare, daca as fi fost mai inspirat. Multumesc pentru cat de fain ai scris.

  newdada, hai sa nu dam nume cand e vorba de politic. asta este un blog apolitic de felul lui si vreau sa-l pastrez asa. Cred ca s-ar aplica si un “sa scapi de clanuri”. btw, commentul tau intra tot timpul in spam daca pui linkuri de articole si nu unele generale.

 4. Malina says:

  sterge-l – ai posibilitatea :) – de la edit comment! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *