Doar o dupa-amiaza iti cer.

Am trait o dezamagire profunda in aceasta dimineata pentru ca toate sursele sustineau ca nu este vineri. Ma simt un pic obosit, cam cat pentru o saptamana intreaga. Dar intrucat sunt singurul, nu are sens sa va stric si voua dispozitia.

V-as propune insa un experiment: mergi si viziteaza in aceasta perioada o casa de copii. Organizeaza impreuna cu cativa prieteni, strangeti cateva jucarii, ca nu-i complicat, si mergeti si vizitati-i. Emotiile pe care ti le vor transmite te vor readuce cu picioarele pe pamant, aproape de, pardon de cliseu, spiritul sarbatorilor. Chiar daca nu mergeti cu jucarii, desi zau ca nu-i greu, mergi macar si dedica-le o dupa-amiaza. Joaca-te cu ei, invata-i ceva nou. Ce vei primi inapoi, clar nu poate fi cumparat de nicaieri.

Spun asta dupa ce ieri, am avut ocazia sa fac indirect o bucurie unor copii de la un centru din Sectorul 4. Sa-ti simti ochii umeziti, doar privind la niste copii bucurosi ca sunt bagati in seama de cineva strain este ceva ce nu poate fi comparat cu nicio alta emotie.

PS: Pentru ca toata povestea de mai sus a picat un pic din senin, am sa revin pe subiect si cu niste propuneri concrete. Daca-i cineva interesat, rog sa lasati un coment mai jos ca sa stiu cum sa va anunt cand am ceva concret.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

7 Responses to Doar o dupa-amiaza iti cer.

 1. Sorana says:

  eu vreau sa merg! n-am jucarii… dar imi fac timp!

 2. ab says:

  Sorana, ma bucur sa aud asta. Cum timpul inseamna bani, e important si asta. Sunt un pic dezamagit ca esti singura persoana care si-a manifestat aceasta disponibilitate. :(

 3. Cristian Cartzu says:

  Frumos gandul de azi. Spuneam acum ceva vreme intr-un comentariu ca altruismul este caracteristic numai oamenilor inteligenti. Ceilalti nu-l pot intelege si astfel nu si-l pot insusi.

 4. Uma says:

  Inteleg perfect ce ai scris tu, de fiecare data cand mergem la copiii din centrele de plasament ma abtin cu greu sa nu plang de fata cu ei. Ma emotioneaza pentru ca sunt educati, se bucura de fiecare jucarie sau bomboana pe care o primesc, le place la nebunie sa faca poze cu aparatul, energia pe care mi-o transmit ma fac sa vreau sa ma implic mai mult.
  Pentru ca spuneai ca nu e greu sa te implici, iti trebuie in principal timp, iti propun sa vi sambata aceasta la MIA, eu si cu Vali ii vizitam, poate jucam un fotbal. Orice persoana cu ganduri bune este asteptat cu bratele largi deschise de catre cei 35 de copii.

 5. Pingback: Gandul de dimineata » Altruismul: natural sau impus.

 6. valen says:

  Poti conta si pe noi!

 7. Monica says:

  si eu vreau sa merg :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *