Romanii n-au nicio treaba cu show-ul.

Despre altceva voiam eu sa va povestesc, iar asta poate fi lejer incadrat ca primul episod din serialul despre Romania din 2012: romanii nu stiu sa faca spectacol. Si imediat va dau si argumentele.

Lumea care vine la Predeal, din ce am observat vine pentru focul de artificii. Anul asta a fost cel mai prost din cele 3 vizite ale mele acolo. Mai mult de atat, a fost complet dezorganizat. Nu am o problema sa faci 100 de petreceri pe partie, dar la revelion momentul culminant e unul singur: ora 0.00. Este aberant sa spui la multi ani la fara 3 minute si sa dai drumul la artificii, asa cum a facut-o primarul, probabil animat de dorinta de a le-o trage concurentilor de la scena de alaturi. Este aberant in primul rand sa autorizezi doua focuri de artificii in 500 de metri. Este aberant sa nu ai un counter care sa numere secundele. Macar la microfon daca nu un ecran care sa afiseze asta. Este lipsit de logica regizorala sa nu iti construiesti cumva acest moment. In Predeal salvele de focuri de artificii au inceput sa trosneasca constant si in forta de la 11.45 pana la 12.20. Daca nu aveai ceas nu prea stiai cand sa ciocnesti paharul de sampanie.

Si nu, nu inghit scuza cu costurile. Daca vrei sa te zgarcesti la un eveniment trebuie sa suporti consecintele. Un spot la Tiriac Auto, care-i destul de prost in opinia mea, dezvaluie un insight foarte adevarat si trist: asta-i tara lui treaca-mearga. Am bifat inca un revelion, am trecut in raportul catre sefi, noi ne-am facut ca i-am distrat, ei s-au facut ca s-au distrat, bagam un status pe Twitter cu “cel mai tare revelion de pana acum” si gata. (n.r. Alice Tudor este animatorul Kiss FM care a fost pe partie la Predeal; n-am nimic cu ea personal, imi este chiar simpatica)

Va complaceti intr-o astfel de mizerie? Va place sa va faceti ca va distrati? Raspundeti pentru voi, ca sa nu jigniti pe nimeni, daca v-ati distrat au ba de revelion. Si daca-i raspunsul e cu juma de gura sau cu urme de indoiala, e clar ca incercati sa va ascundeti dezamagirea. Nu o faceti! Nu merita!

PS: Si domnul Andrei Plesu a comentat pe marginea revelioanelor de la TV. Concluzia dansului a fost aceeasi. Deci suntem 2 nebuni, nu unul.

This entry was posted in Dimineata, la cafea, Romania and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Romanii n-au nicio treaba cu show-ul.

 1. muntele says:

  poate că a venit momentul să renunți la predeal, totuși.

 2. ab says:

  Muntele , da-mi voie sa fiu un pic dezamagit de raspunsul tau. Daca e o gluma, e ok. Imi place. Dar daca nu e gluma, sunt dezamagit pentru ca dintre toti ma asteptam ca tu sa stii foarte bine ca daca te faci ca nu vezi ceva, nu inseamna ca acel ceva nu exista. Iar cand e vorba de o problema, poate e mai bine sa ajuti la rezolvarea ei, nu sa o ignori. Am organizat destule evenimente pentru a stii ce inseamna ca efort material ce am spus eu mai sus. Stiu ca nu aia e problema. Problema e la nivelul mentalitatii. A dorintei de a face ceva bine, in loc de a face ceva si atat.

 3. muntele says:

  noroc că am revenit. nici eu nu mă așteptam la răspunsul tău, jur. :)

  ce am spus eu mai sus nu vine în contradicție cu ce ai scris tu în articol, dimpotrivă. sunt convins că lucrurile sunt chiar mai nasoale decât le-ai prezentat tu. doar că pe mine nu mă surprinde, dar deloc. deși îmi place în valea prahovei, nu am încredere în nimic din tot ce vine la nivel de organizare din zona aia. și nici din partea celor care consumă valea prahovei (fără a absolutiza, desigur).

 4. Cristian Cartzu says:

  Noi am avut show asigurat de rangerul din zona. au fost 40 de salve de artificii. M-am intalnit cu el pe 1 si mi-a povestit in detaliu. A fost insa foarte frumos ca s-a intamplat dupa un lac si s-au dublat in oglinda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *