Cred ca-s resemnat. Un pic. (1)

Am fost intrebat in particular de cativa dintre cei care mai arunca cate un ochi pe gandurile astea de dimineata de ce nu am mentionat nimic despre miscarile de protest ce au loc zilele astea si care au umplut paginile blogurilor in general.

Cred ca raspunsul imi e la indemana daca vreau doar sa scap cu unul simplu: imi incalca regula principala care spune ca astea-s ganduri de dimineata, venite imediat dupa trezire. Iar eu dimineata nu ma gandesc la miscari de protest dupa ce ma trezesc.

Daca e sa raspund punctual si mai amanuntit, in primul rand, nu ma identific cu cei ce protesteaza in modul asta violent. Sunt de acord ca exista situatii in care numai prin violenta se poate produce un soc suficient de mare pentru a genera o schimbare. Asta s-a intamplat in ’89 de exemplu, pentru ca atunci cineva, nu doar Ceausescu, s-a opus vehement schimbarii. Pe de alta parte atunci si-au facut-o cumva si singuri. Din punctul meu de vedere, daca nu strangea juma de Bucuresti in strada sa le spuna ca totul e bine, nu cred ca s-ar fi intamplat ceva major.

In al doilea rand, sunt de parere ca lumea care iese la aceste proteste nu stie pentru ce protesteaza exact. Nu are un plan. Sa-l schimb pe Basescu, doar de dragul de a-l pedepsi pentru ca nu conduce corect nu ma multumeste. In plus, asta pot sa o fac peste 7 luni la alegeri, democratic. Ce ma ingrijoreaza si acum si ma va ingrijora si peste 7 luni este alternativa la Basescu. Pentru ca la primul mandat, recunosc ca l-am votat doar ca sa nu castige Nastase, care la acel moment imi parea un “rau mai mare”. La acest moment, sunt resemnat in ceea ce priveste calitatea clasei politice romanesti.

Am sa revin la acest subiect, probabil duminica si probabil mai pe larg, intr-un nou episod despre Romania.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Cred ca-s resemnat. Un pic. (1)

  1. Mihai says:

    Bogdane, trezeste-te! Alegerile prezidentiale sunt peste 2 ani. Spala-te pe fata cu apa rece :)!

  2. ab says:

    Asa e,Mihai. Am incurcat cu cele parlamentare. Mea culpa. Totusi asta nu schimba prea tare datele problemei, zic eu. In fond, in Romania, parlamentul are puterea de a initia suspendarea din functie a presedintelui, nu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *