Americanii si polurile opuse.

Bon Jovi. Americani, nume mare, concert pe masura. Am scris despre el aici. Toate bune si frumoase, si-au facut numarul, lumea a plecat incantata, ei multumiti. Limp Bizkit, tot americani. Mai mici un pic decat primii. Au cantat la Arenele Romane intr-un festival obscur. Le-a placut, asa ca s-a vazut. S-au simtit bine pe scena, la fel si publicul care a cantat si topait intr-o ploaie destul de puternica. Despre ei n-am scris, dar am dat o piesa.

Polul opus.
Linkin Park, tot americani, tot relaxati pe scena, tot pusi pe show, asa cum scrie la carte. Si la playlist. Si la program. Si la contract. Nu au venit in Romania ca parte al unui tur de promovare. Nici in Europa nu au venit pentru asta. Si s-a vazut. Nu sunt de acord cu parerile care spun ca erau obligati la bis, pentru simplul fapt ca toate detaliile astea sunt stipulate in contract. Se stiu si se negociaza. Daca nu s-a luptat pentru asta, nu s-a obtinut. Am inteles oricum ca ii astepta un avion pe aeroport. Deci, again, nu e vina lor, zic eu. Ei au fost profesionisti.

Nu suntem sclavii lor, dar nici stapanii.
Iar pareri de genul “ne-au desconsiderat“, “am platit 130 de lei pe bilet“, “bis-ul e de bun simt” nici nu stiu ce sa zic. Daca ne desconsiderau nu veneau aici. Daca ai platit 130 de lei, ce? Afara platesti 130 de Euro si tot playlistul obisnuit si-l canta. Iar bis-ul, bisul nu este de bun simt. De bun simt este sa mergem doar la concertele trupelor care chiar ne plac. De bun simt este sa aplauzi o prestatie pentru cum a fost ea, nu ca sa obtii inca o piesa.

Concertul vazut de mine.
Mie mi-a placut concertul si imi doream de mult sa simt tonalitatea vocii lui Chester si lejeritatea cu care Shinoda rapaie pe piese. Mi-am dorit sa vad cu ochii mei ce pondere are scratch-ul lui Joe Hahn in live-uri. Mi-as fi dorit si sa ascult si cover-ul dupa Adele, dar nu l-au cantat. Au adus un tribut discret pentru Adam Yauch in schimb, in mijlocul ultimei piese din concert, Bleed It Out. Si sunt multumit ca am avut ocazia. Iar in topul personal al live-urilor vazute, este imediat dupa Limp Bizkit, undeva pe un loc 6. Pentru ca sunt altele care au fost mai bune. Atat.

PS: Ca tot vorbeam de piesa asta, cam asa a sunat si la Bucuresti.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *