Matematica unei relatii.

Se da multimea A, o multime formata din caracteristici de personalitate si subiecte de interes. Se da multimea B, formata tot din caracteristici de personalitate si subiecte de interes. Cand intersectia dintre cele doua multimi are rezultatul diferit de 0, deja putem vorbi de o posibila reuniune intre cele doua multimi.

Reuniunea multimilor este de cele mai multe ori o chestiune spontana, entuziasta, ce-si spune sperante mari intr-un rezultat nu tocmai concludent, cel al intersectiei. Apoi fiecare dintre multimi se imparte in submultimi formate din calitati si defecte. In cazul in care o submultimea calitatilor este mai mica decat cea a defectelor, rezultatul intersectiei initiale incepe sa fie pus la indoiala. Accentul se pune deja spre rezultatul diferentelor dintre cele doua multimi initiale A si B si anume elementele care apartin unei multimi si nu se regasesc in cea de-a doua. Iar cand asa ceva se intampla intr-o relatie, tot matematica isi pune amprenta. Din toate elementele multimii de calitati se extrage radacina patrata, iar rezultatul in unel cazuri tinde spre 0. Atunci cand rezultatele acestor radicali devin in majoritate subunitari, intersectia multimilor initiale isi modifica rezultatul, iar reuniunea nu se mai intampla.

M-am gandit ca prin punerea in formule matematice, relatiile vor deveni mai simple de inteles. Nu stiu cat a iesit, dar logic vorbind, ce spuneam mai sus pare sa aiba sens. Atunci cand nu te pricepi insa la matematica, cum e cazul meu, ce-ti mai ramane? :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Matematica unei relatii.

 1. Andrei Catalin says:

  you’ve lost me :))) Man i finished school a loooong time ago :)

 2. ab says:

  Andrei, vezi? De aia ne da cu virgula in relatii. :))

 3. Andrei Catalin says:

  corect :)))

 4. nicoleta says:

  Interesanta abordare a relatiilor interumane si intr-adevar, logic vorbind, pare sa aiba sens.Dar daca crezi ca nu te pricepi, mai bine incerci sa abordezi subiectul din punct de vedere psihologic, filozofic,emotional.Sau si mai bine nu mai incercam sa intelegem nimic, ne bucuram pur si simplu ca ne-am…reunit sau intersectat,of, complicata mai este si matematica asta si eu care credeam ca ma pricep!Oricum ar fi, mi-au placut gandurile tale de astazi.

 5. ab says:

  Nicoleta, multumesc frumos pentru apreciere. Si pentru primul comentariu. Apreciez si eu! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *