Frica de fericire.

Nu ma las. Dupa ce am adunat 57 de voturi pentru candidatura mea la o functie importanta intr-un consiliu al bunul simt si normalitatii cu postarea de luni si dupa ce am schimbat lumea un pic cu postarea de marti, raman tot la subiecte grele.

Ne este sau nu frica sa fim fericiti?
Daca nu as fi experimentat asta pe pielea mea raspunsul meu ar fi un curajos “NU!“. Si totusi. Si totusi simtim ca ni se inmoaie genunchii cand avem in fata noastra poate cel mai bun lucru care ni s-a intamplat. Simtim cum ni se pune nodul in gat cand trebuie sa spunem “de cand te caut!” aceluiasi “best thing“. Simtim deodata ca nu ne mai saturam sa privim ceva ce doar ne-am imaginat pana in momentul intalnirii.

Daca ne aducem aminte ce se intampla la scoala cand ne prindea profa cu lectia necitita, o sa avem o surpriza. Genunchii moi, nodul in gat, privirea pierduta. Suna cunoscut? Nu cumva ne era frica? De un 2, de o urechere acasa, de o mustruluire de la diriginta sau chiar de rusinea fata de colegi.

Nu suntem obisnuiti sa fim fericiti, iar asta nu-i un lucru rau. Daca am fi fericiti prea des poate n-am stii sa apreciem momentele astea la adevarata lor valoare. In schimb atunci cand suntem fericiti ne trezim inghetati pentru cateva momente imediat dupa ce realizam ce ni se intampla. Reactie cumva tampita de om care probabil nu mai spera decat undeva in strafundul sufletului la un altfel de moment.

Nu stiu cum vi se intampla voua, dar poate-mi spuneti. Eu vorbeam despre mine mai sus, dar generalizam un pic ca sa nu ma simt singur. Am o frica si de singuratate, dar despre ea va povestesc in alt gand matinal.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Frica de fericire.

  1. Carmen says:

    Cred ca esti unicul barbat care a vorbit si recunoscut asta! Felicitari :).

  2. ab says:

    Carmen, macar n-am plagiat! :)

  3. Andrei Catalin says:

    Depinde de om zic eu. De cum a crescut, in ce mediu si ce educatie a primit. Depinde daca i s-a permis sa fie fericit. In general ai dreptate…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *