Mergi la teatru!

Nu sunt un mare fan de teatru in sensul ca merg chiar rar, dar totusi recomandarea din titlu ramane in picioare. De cate ori am fost mi-a placut, semn ca de fapt problema as fi eu si faptul ca nu ajung cat de des ar trebui. Si mi-o asum.

Mergi la teatru!
Nu este doar o repetitie a titlului, este de fapt un “mergi la piese de teatru, la teatru”, adica acolo unde a fost gandit sa se joace o piesa de teatru. Asta mai ales daca esti la primele experiente de gen. Nu de alta, dar risti altfel ca din cauze ce nu tin de piesa in sine sa spui ca nu ti-a placut. Sigur ca teatrul evolueaza, sigur ca se schimba, sigur ca a ajuns sa se joace si in cluburi, dar e musai sa nu-si piarda minimul necesar de conditii de desfasurare.

Mergi si la Undercloud.
Este un festival al teatrului independent. Adica cu trupe de teatru independente, care-s dependente de aceasta pasiune si au pus in scena foarte pasionat piese din cele mai diverse si mai bune. Mergi la Undercloud, dar ia in considerare ca in Sala Mica (Clubul Taranului) daca nu stai in primele doua randuri sau cu fundul pe bar nu o sa vezi decat juma de piesa si nu o sa-ti placa. Mergi la Undercloud si daca piesa se joaca in curtea interioara tot in fata trebuie sa stai pentru ca nu exista scena si acustica si nu o sa vezi tot si nici nu o sa auzi tot. Iar cand iei bilete nu primesti si locuri. Nu am inteles inca de ce.

Am fost la 3 piese acolo in weekendul asta. Am trecut prin toate cele de mai sus si voi merge in continuare la teatru cand o sa am ocazia, insa o sa am grija mai mare la toate minusurile la care organizatorii iubitori de teatru vor dori sa isi supuna publicul in numele iubirii si sustinerii unei arte mult subapreciate in Romania.

Programul de la Undercloud il gasesti aici sau pe pagina de Facebook. Eu am vazut si recomand Comedie Neagra, Clasa Noastra si Kairos. Zelda Fitzgerald a fost mai mult teatru radiofonic ascultat din spatele unei Sali Mici ultra aglomerate si nepregatite pentru teatru.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *