Bine ati…

… venit la Blogging by request. La editia de astazi vom aborda doua teme cerute de telespectatorii cei mai fideli care au raspuns ieri provocarii de a solicita abordarea unui subiect anume pentru azi.

Primul dintre ele este unul ce se plimba prin mintea romanilor de mult timp incoace. Este vorba despre veniturile pasive cum le spunea si Ela in commentul ei. Inafara de faptul ca ar fi bine ca aceste venituri sa existe pentru fiecare dintre noi, nu cred ca sunt eu in masura sa va dau prea multe detalii. Exista companii de vanzari directe si in Romania care si-au dezvoltat retele dupa acest model, insa veniturile nu devin “pasive” asa cum ni le dorim noi decat dupa ce am investit mult timp, energie si am abordat subiectul cu multa tenacitate. De ce? Pentru ca bani cazuti din cer nu exista decat la Loto, dar si acolo trebuie mai intai sa joci. Recomand totusi sa incercati mai intai munca.

Al doilea subiect al zilei a fost propus ieri de Ana, care intreba daca sa abandonam sau nu cauza? A precizat ca referirea directa era catre speranta de a vedea o Romanie mai civilizata. Aici renunt la tonul de emisiune TVR si cred ca ar fi mai multe de spus. In primul rand, semantic vorbind, Ana vorbeste despre ceva ce nu cred ca exista cu adevarat in Romania. Nu cred ca “Romania – o tara civilizata” reprezinta o cauza pentru un numar suficient de mare de oameni pentru a o lua in seama. Pentru a fi o cauza este nevoie ca acela ce crede in ea sa isi dedice timp si pasiune in incercarea de a atinge obiectiv. Si aici nu ma refer la gesturi marunte ci la o actiune de tipul “Let’s do it, Romania”, dar insa de proportii mai mari. Nu cred ca e suficient sa vedem Romania cilivizata doar pentru o zi decat daca ne propunem sa vedem daca se poate. Apoi, abandonarea acestei asa zise cauze, implica si ea doua solutii diametral opuse. Fie devenim si noi, cei civilizati niste mitocani ca restul si atunci cauza “Romania mitocanilor” va ajunge la 100%, fie abandonam doar “Romania” din sintagma si ne alegem o tara suficient de pe gustul nostru de civilizata si reincepem viata acolo.
Aici cred ca ar fi mult mai multe de spus insa spatiul de emisie este limitat :)

Pana maine, sa aveti un azi mai bun ca ieri!

PS: Acest post demonstreaza ca fiecare din noi are ceva de spus indiferent de cat de pe langa este fata de subiect. :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Bine ati…

 1. whoami says:

  Eu ti-am mai zis ca ar trebui sa faci mai des analize d-astea. Mi-a placut ce ai spus. Foarte pertinent si da, ai dreptate, mai sunt multe de spus acolo.

 2. ana says:

  mairamane o a treia situatie – in care esti civilizat si alegi sa ramai aici…

 3. JS says:

  Ce bine e sa ti se indeplineasca dorintele :D

  Venit pasiv = (parca) si banii pe care ii castigi tot restul vietii dupa ce scrii o carte sau inventezi ceva. Dar cum bine ai zis “mai intai munca” (si dupa aia distractia :))

 4. Ela says:

  Pardon, Ela sunt, ramasesem logata in contul de serviciu :)

 5. @whoami le spunem la timpul lor, pe toate. :)
  @ana – inseamna ca esti dubios de optimist
  @JS – da. cu indeplinirea dorintelor ma ocup :)) La tipul asta de venit pasiv nu m-am gandit pentru simplul fapt ca nu l-am experimentat. Nu mi-am pus problema sa scriu vreo carte sau sa compun vreo piesa muzicala care sa-mi aduca bani pana la batranete.
  @ela – m-am prins ca tu erai :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *