10 things I hate about blogging.

Azi noapte, neavand somn chiar cand a venit ora de culcare am mai deschis si eu tv-ul sa vad daca mai merge. A pornit pe HBO si acolo a ramas pentru ca difuzau un film pe care mi-a facut mare placere sa-l revad. E din 1999, se numeste 10 things I hate about you si este inspirat din piesa The Taming of the Screw, a lui Shakespeare. N-am sa va povestesc filmul, dar va spun o idee din el: atunci cand ajungi sa iubesti ceva/pe cineva e bine sa fi sincer de la inceput. Ba chiar sa-i spui direct ce nu-ti place.

Si acum, inspirat de film, m-am gandit la 10 lucruri care nu-mi plac la blogging si mi-au iesit 9. Pentru ca dupa 1 an jumate de scris am ajuns la concluzia ca sunt si lucruri care nu-mi plac. Luati-o ca pe o discutie serioasa intr-o relatie.

1. Ma enerveaza cenzura promovata de unii contra celor ce isi exprima parerile, chiar daca nu au o pregatire sau e expertiza despre ceea ce vorbesc. De ce? Pentru ca blogging-ul este un demers artistic, iar daca tot aveti pretentia sa fiti considerati jurnalisti de online, cati dintre voi aveti studii de specialitate?

2. Ma enerveaza aroganta. Asa cum nu-ti place cand mergi pe strada sa fi judecat dupa haine, asa ar fi frumos sa nu judeci dupa traficul de pe blog. Lasa omul sa spuna ce are de spus si trage concluzia din vorbele lui daca e sau nu cazul sa stati de vorba.

3. Nu batjocori pustanii care n-au luat bac-ul. Cand pe blogul tau nu va exista nicio greseala de scriere/exprimare atunci vei avea dreptul sa vorbesti. Gandeste-te cum iti penalizai profesorii care aveau greseli in discurs. In fata cititorilor tai esti un speaker care face greseli.

4. Daca faci bani din blogging nu inseamna ca esti Dumnezeu. Daca unii scriu pentru ca asta ii face fericiti pe un anumit segment din viata lor, nu inseamna ca mor de foame. Poate fac bani din altceva. Vrei o comparatie? Uita-te la componentii trupelor tinere din Romania. Muzica pentru ei e o pasiune din care scot bani de seminte. Pentru trai normal au un job.

5. Link exchange-ul. Pentru ca mi se pare un soi de sleep-over cu necunoscuti. Am un public mic pe blogul meu, dar un public care intra si citeste aproape zilnic ce scriu. Nu o sa-i recomand niciodata ceva in care nu cred sau ceva ce nici eu nu citesc. Dovada este blog-roll-ul meu in care sunt numai oameni pe care ii citesc. Mai mult, pentru fiecare am explicat de ce este acolo.

6. Cand nu stii ceva e bine sa te documentezi un pic. Nu mi se pare ca te onoreaza sa te lauzi pe blog cu “eu nu stiu nimic despre asta… dar sunt de parere ca…“. Asta e valabila indiferent de locul pe care blogul tau il ocupa in topuri.

7.5000 de unici nu pot sa greseasca.” Wanna bet? Uita-te la alegerile parlamentare/prezidentiale! Acolo o majoritate o da in bara in mod repetat de 20 de ani.

8. Blogging-ul este o chestie de impartasire a unor opinii si de socializare in jurul unor idei. Totusi, la intalnirile de blogging exista mici bisericute inchise pentru oricine vine din afara. Un comportament un pic anti-social pentru niste reprezentanti “social media“, nu?

9. Cand intrebi pe blog “cu cine ma vad la…” asteapta-te si la persoane pe care nu le cunosti si accepta-le. Nu face referire la prietenii tai cand e vorba despre o intrebare publica fie ea pe blog, Facebook sau Twitter. Pentru prieteni exista telefon.

10. Pe a zecea ma astept sa o regasesc la comentarii.

La tot ce am spus mai sus exista exceptii, iar pe aceia, declar public acum, ii iubesc chiar si fara sa-i cunosc, pentru simplul fapt ca vad lucrurile de mai sus ca si reguli de bun simt.

O zi plina de natural.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to 10 things I hate about blogging.

  1. Sunt foarte de-acord cu nr 6. Si cu celelalte, evident.
    Iar la numarul 10 pentru mine ar fi: nu citesti articolul tot, si nici sursa, si il intrebi la comentarii pe bloggerul respectiv, daca el a trecut prin experienta aceea sau orice altceva care nu este legat de subiectul articolului ;)

    :)

  2. ab says:

    @Monica Hategan Iti multumesc pentru comment si bine ai venit pe blogul meu. Imi place si mie 10-le tau. Tine, cred eu, mai mult de superficialitatea cititorului mai mult decat de blogger.

  3. Pingback: Gandul de dimineata » Placerea de a da sfaturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *