Atunci cand nici iarba nu creste.

In acele momente, conform vorbei populare, de obicei nu merge nimic bine. S-a inaugurat aseara noua Arena Nationala, cu mult tam-tam, agitatie, politica si un meci cu Franta. Intamplarea face ca in cazul meu ultimul meci al nationalei vazut pe station sa fie, cum povesteam si aseara, cel cu Franta, din faza grupelor, la EURO 2008, in Elvetia. Despre cel de aseara, ar fi multe de spus, dar am sa incerc sa-mi pastrez calmul si pertinenta.

Despre gazon n-as mai zice nimic. Imi parea pus acolo doar pentru poze. Dar am incredere ca daca se ocupa un doctor de proiecte iese tot la o operatie, deci nu-i asa de grav. Ramane de vazut cine-i da plicul.

As comenta si despre formula de start, dar cum spuneam si in titlu, nu-i de mirare ca jucatorii romani cei mai buni se accidenteaza la incalzire. Disclaimer: Sapunaru face parte din jucatorii romani cei mai buni pentru ca este convocat la nationala.

Tactic, iar nu cred ca e bine sa ma bag in analize. Mie imi pare ca am jucat fix ca la EURO 2008: sa nu pierdem. Lumea l-a huiduit pe Marica la schimbare pentru ca nu a facut nimic. A fost singur in fata, iar cu un singur atacant nu se face primavara. Ce sa mai vorbim de gol inscris.

Publicul, a cam fost venit ca la spectacol. De ce spun asta? pentru ca avea nevoie de imbolduri pentru a se urni din loc. Iar la acest capitol tin sa felicit un grup de 50-60 de suporteri dinamovisti care au stat la baza peluzei si au cantat si s-au agitat tot timpul meciului. Nu cred ca la final s-au meritat huiduielile, desi nationala nu a aratat cu vreo 3-4 exceptii ca si-a dorit cu tot sufletul sa scoata o victorie.

Despre organizare si functionalitatea stadionului, mai sunt multe de facut. Initial m-am speriat de coada de vreo 300 de persoane de dinainte controlului biletelor si a celui de securitate. A mers insa repejor. Am stat doar 15 minute. Am stat insa mult mai mult pentru a cumpara ceva de baut. Aici aveam vreo 30 de persoane in fata si dupa 20 de minute am plecat pentru ca inca mai erau vreo 15 pana la mine. In schimb langa era un stand exclusiv cu floricele care jur ca in 20 de minute nu a vandut nimic. De obicei pe video-wall-uri la pauza se face animatie. La fel si la microfonul stadionului. Aseara s-au proiectat imagini cu constructia stadionului, iar in timpul meciului erau inghetate pe scor.

Nu regret ca m-am dus, regret doar ca nu am vazut Argentina, asa cum am platit, dar totodata ma bucur ca sud-americanii n-au trebuit sa joace acum 2-3 saptamani pe acest gazon care aseara nu era inca pregatit.

O zi cu sanse de reusita!

PS: Vin si niste fotografii imediat.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Atunci cand nici iarba nu creste.

  1. Cristian Cartzu says:

    Am vazut si eu meciul aseara. In centru, in Brasov. Am observat un public foarte critic la adresa nationalei. Din acest punct de vedere atmosfera difera foarte tare intre Romania si US. Acolo la infrangeri lumea este dezamagita, dar cei din nationala sunt niste idoli pentru spectatori si sunt admirati si respectati indiferent de rezultat. Mi s-a parut haios gazonul. Excelenta remarca ta ca era ca pt poza. In rest, nu ma pricep prea tare la fotbal. Stadionul insa pare frumos.

  2. ab says:

    aha, Cristi, deci ai vazut si tu meciul. intrebare: ce gazon au aia la fotbal american de nu se distruge in halul asta.

  3. Pingback: Gandul de dimineata » E frumos sa mergi pe stadion.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *