Salonul moto – s-a bifat.

Nu ma intelegeti gresit. Nu era vreun must in lista mea de to do-uri, in schimb asta a fost parerea pe care mi-a lasat-o un eveniment parca din ce in ce mai chinuit. Poate-s prea pretentios sau poate ca perioada in care evenimentele SIAB generau bataie pe spatiile de expunere intre importatori imi afecteaza inca intelegerea pentru ce se intampla azi, dar oricare ar fi varianta corecta, ce se intampla azi nu e de bine.

Impatimiti sau fani ocazionali ai motociclismului sunt din ce in ce mai multi. La fel ca si biciclisti. Ceea ce nu este rau, dar contrar trendului asta crescator, evenimentele dedicate lor sunt din ce in ce mai rare si mai triste. Ceea ce in asteptari iti pare un freamat continuu, urlete de motoare, cai putere ce-si cer dreptul de a alerga pe sosele si de a nu mai sta priponiti in standuri la poze, se transforma intr-o dezamagire imensa cand ajungi la locul faptei.

Expozanti putini, standuri saracacioase, modele cu “va rugam nu urcati in sa” si fete plictisite. Asa a aratat Salonul Moto, Accesorii si Echipamente Bucuresti. Pana si EXPOBIKE- Salonul de Biciclete, care s-a intamplat in paralel, a fost mai atent tratat de jucatorii din piata. Nu de toti. Si acolo sunt uscaturi care nu inteleg rolul unui astfel de eveniment, dar la ala am sesizat o crestere fata de editia trecuta.

Discutand cu instructorul meu care era acolo cu un stand, aflu de la acesta ca pricingul este singurul criteriu de alegere a scolii moto. Ceea ce este o tampenie, pentru ca viata ta depinde de ce inveti acolo. Nu mai vorbesc de faptul ca s-ar putea ca dupa o scoala facuta aiurea s-ar putea sa ajungi ca prima motocicleta sa fie ceva ce nu ti se potriveste, pentru simplul fapt ca nu stii ce sa cauti.

Ca si concluzie, revin la ideea din titlu. Mi se pare ca organizatorii l-au facut ca sa-l faca, la fel cum s-a intamplat si cu acel SIAB de acum cateva saptamani, care a parut o gluma.

Anul trecut am spus cam asa despre acelasi subiect.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Salonul moto – s-a bifat.

  1. Catalina says:

    Am fost si eu, nu sunt cunoscatoare moto, insa la fel mi s-a parut si mie…trist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *