Ar fi fost stupid sa scriu despre altceva!

Pentru simplul fapt ca suntem putini cei concentrati in aceste zile, iar filmele, fie ele seriale sunt de obicei subiect de timp liber. Asta daca nu cumva cu asta te ocupi for a living.

Deci, Person of Interest. Am promis ca revin cu o parere mai relevanta despre acest serial care mi-a captat atentia. Am scris dupa episodul pilot lucruri bune despre el aici. Acum, dupa 20 de episoade ma bucur sa pot spune ca filmul este peste medie.

Subiectul
E interesant si suficient de intrigant cat sa te faca sa-ti pui niste intrebari. Vorbim despre o masinarie care monitorizeaza activitatea tuturor cu scopul de a descoperi din timp atacuri teroriste iminente. Masina a fost construita de un geniu informatic, livreaza rezultate sub forma unor numere de asigurari sociale si vede mai mult decat chestiuni de securitate nationala.

Personajele
Pentru cei care au indragit Lost este o reala bucurie sa-l revada si sa-l urmareasca la lucru pe Michael Emerson, care si aici joaca un rol exceptional. Pentru a-l ajuta la sarcinile “de teren” a aparut si Jim Caviezel. Un tip care pentru mine e o surpriza tare placuta. Este un misterios ex CIA care joaca extrem de bine masca unui om rece si calm. Iar modul in care isi moduleaza vocea si o tine la un ton constant indiferent ce transmite mi se pare fascinant (vechi metehne profesionale).

Realizarea
E serial. Se simte formatul episodic, se simte repetivitatea. Totusi producatorii reusesc sa complice lucrurile la fiecare episod, astfel incat sa-ti pastreze atentia incordata. Aici cred ca-s putine filme care vor egala genialitatea Lost-ului care se insira ca o poveste fireasca. In rest, are de toate, rare fiind momentele plictisitoare si mult mai rare momentele ce-ti permit sa te duci sa-ti iei o bere sau o apa din frigider fara sa pui pauza la rulare.

Concluzia, daca nu era clara, este ca recomand cu caldura filmul.

 

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ar fi fost stupid sa scriu despre altceva!

  1. Cristian Cartzu says:

    Da. Sunt in mare de acord cu ce ai spus aici. Si eu urmaresc serialul asta si-mi pare fix cum spuneai: peste medie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *