Timpul si idealul.

Acum doua seri promiteam ca revin pe subiectul fericirii celor care nu au regrete. Spuneam si ca voi reveni maine dimineata, dar asta a nascut si o intrebare: cine sunt eu sa stiu cand si cum am timp? Si daca au pe vreunul istet care spune ca timpul ti-l faci singur, sa ma trimita si pe mine la scoala unde se invata asta ca eu mi-am gresit meseria.

Ferice ce cel ce nu are regrete.
Dar asta-i o situatie ideala, ori viata ideala nu vezi decat prin filme, deci regretele apar inevitabil. Regreti oameni, intamplari, cuvinte, reactii. Regret de exemplu ca promit sa revin “maine dimineata” si nu se intampla. Nu regret pentru ca promit, regret ca nu reusesc sa ma tin de promisiune.

Motive sunt destule.
Practic pentru tot ce nu merge conform planului gasim o scuza si apare si un regret. E bine sa regreti, pentru ca inseamna ca-ti pasa. E rau sa regreti pentru ca te intristezi si te darami. E bine sa regreti pentru ca ai de invatat. E rau sa regreti daca nu vei invata nimic. E bine sa regreti pentru ca data viitoare vei incerca mai atent si mai motivat. E rau sa regreti pentru ca te-ai putea intoarce din drum.

Totul este in nuante.
Sau in perspective. In orice problema sunt mai multe perspective din care poti privi. Depinde de fiecare dintre noi cat de colorat sau de negru vrea sa vada o situatie. Depinde care sunt motivele pentru care vrea sa inteleaga ce a mers prost de a ajuns sa aiba regrete. Depinde doar de noi sa regretam constructiv. Eu recomand ca dupa fiecare regret sa iti pui niste intrebari, doua la numar. (1) Ce a mers prost? (2) Voi mai face aceeasi greseala? Nu de alta, dar la prima e destul de la indemana sa raspundem. A doua insa tine de o constientizare si o promisiune pe care cu greu ne-o facem si mai greu o si respectam.

Zi fara regrete sa aveti.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Timpul si idealul.

 1. Andrei Catalin says:

  Salut. Dupa cum bine stii, ti-am citit blogul din scoarta in scoarta. Nu il citesc pentru ca am timp de pierdut, sau pentru ca e funny, sau orice alt motiv. Il citesc pentru ca, din multe topic-uri am avut foarte mult de invatat.

  Desi esti o persoana total diferita in realitate, ai tiparit unele ganduri aici, care personal pe mine m-au ajutat foarte mult sa inteleg anumite aspecte din viata mea, sa privesc cu alti ochi unele probleme, si sa cred din nou in ceva.

  As vrea daca se poate, sa vorbesti intr-o zi despre RAZBUNARE. Despre dorinta, implicare si rezultat. Daca poti aborda acest subiect, si daca poti sa il detaliezi din toate punctele de vedere, asa cum faci in general, ar fi super.

  Multumesc :)

 2. ab says:

  @Andrei Catalin , domnule, voi scrie si despre asta. Din nefericire in ultima perioada am intalnit cateva forme ale ei. Imi place sa cred despre mine ca nu-s razbunator, asa ca asta va fi probabil perspectiva.

 3. Andrei Catalin says:

  eu cred ca sunt… dar vreau sa vad daca merita ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *