Cateva vorbe despre telefoane.

Ghinionul a facut ca acum o saptamana sa imi moara telefonul in mana. Adica folosindu-l pentru functia lui de baza si el dandu-si duhul deloc dramatic, ba chiar neprietenos de brusc. Pe langa pasii firesti – cautat pe forumuri problema, cautat adresa service, cautat oferte de telefoane mai noi (S2-ul meu avea deja 2 ani jumate), etc. – mi-am activat, ca sa nu ma reped aiurea catre vreo cheltuiala nu impetuos necesara, un telefon mai vechi – un Nokia E50.

Ce s-a intamplat dupa?
Tot firesc – nu mai aveam agenda, dar asta e o chestie rezolvabila cu ceva pricepere. In schimb, 3 zile de neincarcat bateria. Fara Facebook, Instagram, Twitter, etc.. Fara sincronizare cu calendarul, fara remindere, doar cu un telefon. Am descoperit ca nu am uitat sa scriu sms-uri fara tastatura Qwerty, degetele plecau unde trebuie fara sa ma gandesc deloc la asta. S-a mai intamplat ca mergeam pe strada si ma uitam la oamenii de langa mine, la copaci, cladiri, lucruri pe langa care trecusem de atatea ori fara sa le vad. S-a intamplat ca am stat mai mult cu ochii in laptop si mai putin cu ochii in telefon, ceea ce insemna mai multa eficienta in ce aveam de facut si mai putin timp pierdut cu prostii cand nu eram in fata laptop-ului. In weekend m-am intalnit cu niste prieteni si am observat o dependenta de a se uita in telefoane des. Nu am zis nimic, doar i-am urmarit. Al meu era intr-un buzunar al gecii si nu m-am grabit sa-l scot de acolo.

Si tot despre telefoane, dar mai mult despre viata.
In weekend am gasit si acest clip share-uit pe Twitter de Andy Murray. M-am uitat curios ca nu avea niciun comentariu, era doar un link. Nu o sa va spun nimic eu, o sa va las sa-l urmariti singuri si sa trageti propriile concluzii. Eu le-am tras pe ale mele.

Zi frumoasa!

PS: despre acelasi subiect am mai scris si aici, tot cu un clip puternic – un spot cam cu aceeasi concluzie.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *