Am citit…

… azi dimineata, un articol de pe pagina de Facebook a Brandient. Era o imixtura in politica mascata in branding. Totusi are meritul de a se amesteca discret si bine scris. Merita citit si se gaseste aici.

Ce m-a facut insa sa scriu despre asta nu este nici pe departe setea mea de politica si nici faptul ca as pretinde ca ma pricep la branding. Asadar, ramane o singura perspectiva din care ma uit: aceea de consumator sau potential. Si din aceasta ipostaza lucrurile se vad destul de neclar. Aneta Bogdan vorbea acolo foarte bine de branduri toxice. Aratati-mi mie un brand de politician din Romania ultimilor 20 de ani care nu este nociv. Da, veti putea sa-mi spuneti ca unii nu sunt pentru ca nu au avut ocazia. Dar asta nu inseamna ca nu sunt. De ce spun asta? Pentru ca liderul Brandient spunea acolo ca Basescu s-a pretat perfect la brandul care i-a fost construit si din acest motiv a devenit mai credibil decat altii, deci mai votabil. Deci, cei ce au construit brandul Basescu stiau care este adevarul despre cel ce la acel moment avea sa ajunga primarul capitalei. Apoi, stiind, nu au facut decat sa-l ambaleze comercial si sa-l puna in cea mai vizibila vitrina pentru a fi admirat de o tara intreaga. Pana aici este activitate normala de advertising. Insa,daca te intorci la perspectiva consumatorului, apar problemele. Toti politicienii au branding experts pe langa ei, iar ultima si cea mai credibila campanie de brand ne-a mintit pe noi ca si consumatori. La detergenti e simplu. Nu aduce prospetimea muntilor in cearceaf?

Fuck off. Incerc altul care nu promite asta. In joc sunt vreo 30 de Lei. Nu-i grav. Dar ce faci cand vorbim despre viitorul tarii, al tinerilor care sunt privati de speranta cum spunea doamna Aneta Bogdan? Daca cel mai credibil produs a dezamagit, iar pretul este situatia in care a ajuns tara, ce alegi de pe raft? Produse mai putin credibile? Sau iti speli rufele in alta parte?

Imi cer scuze pentru faptul ca in aceasta dimineata, desi m-am trezit tarziu primul lucru la care m-am gandit a fost politica, tara, brandingul mincinos. Imi cer scuze si pentru ca te-am facut si pe tine sa te gandesti la acest lucru.
Sa ai o zi mai buna decat te lasa altii sa ai!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Am citit…

  1. Pingback: Tweets that mention Am citit… « Gandul de dimineata -- Topsy.com

  2. whoami says:

    foarte bine punctat. Ar trebui sa faci mai des astfel de analize.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *