Avem o romanca in primele 50.

Asta mi se pare ce-a mai importanta informatie iesita in urma turneului feminin BCR Ladies Open ce s-a incheiat ieri la Bucuresti. Apoi ar fi insusi turneul. Realizarea lui, faptul ca exista si ca vrea sa creasca. Faptul ca a inceput cu dreptul in opinia mea din multe puncte de vedere.

Sigur ca exista mici corecturi de facut, dar e firesc sa fie asa. A fost o premiera. A fost intr-o locatie ce nu este destinata sa gazduiasca astfel de evenimente si totusi a fost ok.

Irina Begu, in cazul in care nu ati aflat, cu punctele culese in urma calificarii in finala acumuleaza suficient pentru a ajunge in primele 50 de jucatoare din clasamentul ATP. Bonus, a si castigat finala si a reusit sa puna mana si pe premiul de 15.000 de Euro, a facut-o in fata compatriotilor, la ea acasa. Nu-i putin lucru pentru tenisul romanesc, fie ca vorbim de cel masculin sau feminin. Spre comparatie, fostul BCR Open masculin care se intampla in fiecare septembrie nu a fost castigat niciodata de un roman. Cu atat mai mult Irina merita felicitata. Si a fost de aproximativ 2000 de spectatori ce au vazut finala din tribuna. Dar si de cei ce au urmarit transmisia TVR2.

Povestea zilei
Precum marile turnee, inaintea finalei de ieri, s-a intamplat si un meci demonstrativ intre Ruxandra Dragomir (presedintele FRT) si Iva Majoli, croata colega de generatie cu romanca noastra, care s-a incheiat diferit ca scor, similar insa din punct de vedere vizual cu un sfert de finala jucat de cele doua la Rolland Garros in 1997. Un moment menit sa ajute mult imaginea tenisului in ochii romaniilor avizi de fotbal.

Putea fi a patra victima
Spaniola Laura Pous Tio s-a calificat in finala dupa ce “a insirat” in aceasta saptamana 3 romance: Raluca Olaru, Sorana Cirstea si Simona Halep. Precedentele 2 intalniri cu Irina Begu insa nu ii erau favorabile. Din fericire romanca a reusit sa-si pastreze calmul chiar si dupa ratatarea a 4 mingi de meci si sa incline inca o data balanta in favoarea ei. Au fost cateva momente de slabiciune  in care concentrarea i-a jucat ceva feste, insa a trecut peste ele cu bine si la timp. Eu am avut sansa sa ocup un loc in tribuna chiar in spatele Elenei Bogdan (castigatoare alaturi de in finala turneului de dublu) si in stanga lui Marius Comanescu (antrenorul Irine Begu).

Un plus pentru acest turneu, spre deosebire de practica obisnuita, este faptul ca in zona terenurilor aveai acces si fara bilet. Pentru fanii care nu au mai prins bilete a reprezentat un loc bun in care puteai cu putin noroc sa faci o fotografie favoritei, sa iei un autograf si chiar, de ce nu, sa te bucuri de prezenta deloc de neglijat a sponsorilor turneului. Si pentru ca tot am ajuns la vorba asta cu sponsorii, as vrea sa-i multumesc Andreei Burlacu pentru invitatie, lui Hoinaru pentru informari si sprijin si celor de la Provision pentru ideea tare faina de a face un cort dedicat bloggerilor, chiar daca unii sunt de parere ca acestia ar fi doar “niste gura-casca”.

O zi frumoasa cu multa miscare.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

4 Responses to Avem o romanca in primele 50.

  1. Cristian Cartzu says:

    Bai, eu frunzaream acum prin blogul tau si acum am vazut acest articol. Fain povestit, dar si mai fain fotografiat. Mi se pare ca ai prins niste instantanee foarte reusite. Continui sa ma surprinzi!

  2. Pingback: Gandul de dimineata » Nici nu aveti idee cat de simpla-i fericirea.

  3. Pingback: Gandul de dimineata » BRD Nastase Tiriac… samd.

  4. Pingback: Ce mi-ar fi placut sa fac in weekend. | Gandul de dimineata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *