Ce mi-ar fi placut sa fac in weekend.

M-am trezit azi cu un mail scurt de la Andreea care-mi spune, stiindu-mi slabiciunea pentru acest sport, dar si pofta de joc, cum ca in acest weekend se intampla la Bucuresti Game. Set. Blog. sau Bloggers Open 2013, un turneu de tenis de 2 zile ghici pentru cine.

Din nefericire programul meu de weekend este un pic cam ravasit si inca nu-mi e clar daca o sa pot sa trec macar pe acolo, dar asta nu inseamna ca nu pot sa va povestesc cum am inceput eu sa ma uit la tenis. Mai intai a fost Steffi Graf. Imi aduc aminte ca juca impotriva Arantxei Sanchez Vicario. Taica-meu se uita la meci si m-a lasat si pe mine sa ma zgaiesc. Am decis ca trebuia sa tin cu Steffi. Era blonda si mult mai draguta decat spanioloaica si pentru mine era suficient. Desi, acum ca stau bine sa ma gandesc si Graf era destul de incruntata pe teren. De la concentrare, fireste. Stiu ca a castigat si mai tin minte ca atunci a fost pentru prima oara cand tata mi-a povestit despre Tiriac, Nastase si Virginia Ruzici,  poate cea mai buna jucatoare romanca din toate timpurile. Ce am aflat mult mai tarziu despre Ruzici e ca ar fi fost inspiratia pentru ca Richard Williams sa inceapa sa le invete pe Venus si Serena sa joace tenis. Asta se intampla in 1980.

Intorcandu-ne la zilele noastre.
Am apreciat foarte tare mica distractie oferita acum ceva vreme de prima competitie de tenis amator la care am participat, si anume Cupa Bloggerilor la tenis despre care am mai povestit aici. A trezit niste emotii si ganduri in mine despre care-mi dau seama ca mi-au lipsit. Am inceput sa recunosc mai usor astfel de sentimente in ultima vreme ceea ce ma bucura si ma indeamna sa incerc lucruri la care nu m-am gandit pana acum. Mi-am propus ca in 2014 sa incep sa particip la turneele din Tenis Partener. Pana atunci insa, mi-ar placea sa am ocazia unei revanse direct in competitie in fata domnului Adrian Toca, cel ce m-a eliminat in optimi la evenimentul mai sus amintit.

Si tot la acelasi capitol imi amintesc cu placere momentul in care am schimbat cateva mingi pe teren de zgura in compania doamnei Ruxandra Dragomir, la vremea aceea Presedintele FRT si principalul artizan al celui mai important turneu feminin organizat vreodata la noi, BCR Ladies Open.

Pana atunci, daca-i vreme buna in weekend si aveti chef sa vedeti oameni din online entuziasti in ale miscarii in offline si care-s dispusi sa lase condeiul pentru o racheta, la baza GM Tennis Club din cadrul complexului Ramada Parc de pe Bulevardul Tipografiei.

Despre cum te poti inscrie, blogger fiind, afli aici. In rest, va mai spun doar ca Bloggers Open 2013 este un eveniment organizat de GM Tennis si susținut de Orange, Sony Mobile si Sarto Made to Measure.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Ce mi-ar fi placut sa fac in weekend.

  1. Ionut Dragu says:

    Daca nu vii, cu atat mai usor pentru mine sa ajung cat mai sus :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *