Ma tem ca…

… postul de azi nu este despre filme, desi am sa va povestesc despre trailerul unui film. Se vorbeste acolo despre cat de neimplinit te poti simti cand nu treci prin viata, prin relatii, prin aventuri, prin emotii si lacrimi. Ma tem ca acum cred ca are dreptate. Cred cu tarie ca este imposibil ca nu poti fi fericit daca nu suferi si ca nu poti sa stii cand e cine trebuie langa tine decat daca ai gustat din amaraciunea esecului.

Ar mai fi un film, care spune povestea intr-o alta nota, mai pro iubire, pro fericire. Detalii despre el gasesti aici, si tot dinĀ acelasi registru imi amintesc un “If only” in care eroii au ocazia unica de a face ce trebuie. Imi vine in minte si Inception despreĀ care spuneam ca nu schimba nimic, si cred in continuare ca nu va schimba, doar ca s-ar putea cu aceasta ocazie sa constientizam ca anumite lucruri devin ganduri de baza, plantate practic de lucruri care ni se intampla. E ciudat si trist ca un film m-a facut sa inteleg niste lucruri. Dar atat timp cat intelegi, cred ca nu conteaza cum ai ajuns la acea concluzie.

Ai vreun film care sa-ti fi intors perspectiva cu 180 de grade? Asta ca sa nu zic ca ti-a schimbat viata, pentru ca nu ma dau in vant dupa dramatism.

Sa ai o zi fara filme nedorite!

PS: si daca ar fi sa recitesti cu atentie acest post si sa-ti pui niste intrebari, incearca sa-l citesti ascultand piesa de mai jos.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Ma tem ca…

 1. whoami says:

  Filmele trateaza chestiuni din viata de zi cu zi, asa ca e absolut normal sa te identifici cu chestii de acolo. Faptul ca abordarea este uneori mai smechera decat in viata, te face sa intelegi altfel sau sa vezi altfel lucrurile. Nu vreau sa-ti tai din entuziasmul descoperirii, insa cred ca nu va fi prima oara cand vei fi influentat de un film.
  Am vazut trailerul: ai ramas singur la altar? :)

 2. whoami says:

  Ah, si am uitat sa zic. Buna rau piesa aleasa.

 3. Da. Ai mare dreptate, tine foarte tare de modul in care filmul iti expune acea problema. Despre piesa, ce sa zic, si mie imi place rau de tot.

 4. Alex says:

  Salutare.
  In legatura cu filmele care “iti schimba perspectiva/viata”, nu pot comenta decat cu expresia – Viata bate filmul. Stiu ca e un cliseu, dar avand in vedere ca filmele sunt inspirate/bazate pe intamplari reale, orice vezi intr-un film s-a intamplat cuiva. Parerea mea este ca perspectiva/viata ti se poate schimba doar dupa ce traiesti unele experiente, nu dupa ce vezi un film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *