In ultima perioada…

… am avut ocazia necesara si totusi deloc placuta sa-mi analizez un pic trecutul si a pune niste semne pe unde cred ca am dat-o-n bara. Nu vreau sa intru in detalii privind motivul pentru care am ajuns sa fac asta. Este destul de neplacuta senzatia ca un eveniment, oricare ar fi el sa-ti zguduie sistemul de valori, de principii. Poate ca este si sanatos, asa cum este sanatoasa si revizuirea constitutiei intr-un stat, dar pentru un individ este destul de greu sa-si analizeze propriile fapte si sa le puna in balanta dupa ce le-a infaptuit.

Daca la inceputul anului puteam spune ca sunt putine lucruri pe care le regret la trecutul meu, acum nu mai sunt asa sigur. Nu spun ca sunt mult mai multe acum sau ca ar fi mai putine, ci pur si simplu nu stiu. Tot ce faci in viata, ca mai apoi sa analizezi iti trebuie o alta perspectiva. Daca ti-o da altcineva e mai usor. Daca ti-o induci singur este chinuitor. Mai ales daca esti genul care despica firul in patru dupa ce l-a m-ai despicat de doua ori inainte. La un moment dat o prietena chiar imi spunea sa nu mai analizez asa fiecare detaliu. Era dureros si atunci pentru ca lipsa de semnificatie a unor cuvinte si actiuni imi pareau superficialitate, ceva ce n-am suportat niciodata.

Si ca sa continui ideea enuntata aici despre filme care-ti pica bine in viata, acum o ora s-a terminat Law Abiding Citizen pe HBO si desi are un subiect total diferit decat ce am eu in cap acum, explica ceva foarte fain. La un soc puternic intreaga gandire, logica si personalitate a cuiva o ia razna, punandu-si un mare semn de intrebare asupra actiunilor proprii. Asa se intampla si in film cand un criminal foarte atent la detalii zguduie intreg sistemul de acuzare al justitiei americane.

Este uimitor cum, privind atent inapoi si cu ceva ajutor, reusesti sa pricepi lucruri care ti-au scapat considerandu-le banale. Este uimitor cum iti era la indemana sa faci ceea ce trebuie si totusi ai ales sa nu. Este insa si dureros ca nu poti schimba ceea ce ai ales deja. Asa zice si vorba, nu? Fiecare trebuie sa suporte consecintele propriilor decizii. It sucks, but it’s fair!

Cu speranta ca pauzele pe acest blog sa fi luat sfarsit iti urez o duminica cum n-ai mai avut demult!

PS: Don’t forget to rate, share and comment! Si daca vrei sa te si abonezi, iti voi ramane dator… cu niste mailuri :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to In ultima perioada…

  1. whoami says:

    Great movie, man! L-am vazut in Martie cred. E foarte misto, iar modul in care este surprinsa panica celor care faceau parte din sistem e foarte realist. Sperietura ii face sa ia in calcul ca au gresit, dar numai un caracter puternic stie ce sa faca cu un astfel de gand. Recomand filmul. Succes in rationalizarea trecutului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *