Transformers se transforma, dar nu moare.

Desi as fi avut vreo 2-3 chestii sa va povestesc despre Grace de Monaco, va zic, asa, in loc de Friday Special ca Transformers va fi probabil filmul verii la incasari. Am vazut Age of Extinction, partea a 4-a a seriei. Inainte sa cititi ce vreau sa va povestesc despre film mi se pare cinstit sa va spun ca sunt fanul acestei povesti (n.r. Transformers) inca de la 6 ani, deci in mod evident o sa fiu mai ingaduitor.

Povestea.
Well, recunosc ca ideea povestii din Dark of the Moon mi s-a parut cea mai misto. Imi dau seama ca pe masura ce lungesti o poveste e cu atat mai greu sa generezi povesti surprinzatoare si bine scrise. Totusi as zice ca misiunea asta le-a reusit. Au introdus persoanaje noi, roboti si oameni, si nu au facut-o deloc rau.

Distributia.
Mie imi place in general Mark Wahlberg si nici aici nu cred ca a facut o treaba rea, insa recunosc ca mi-a placut mai tare prezenta lui Shia LaBeouf. Si ca tot vorbim despre cui am simtit lipsa, ca si in partea a 3-a cand prezenta acestei domnisoare luata parca de pe podiumul de fashion nu a convins deloc, ei bine si dupa partea a 4-a tot Megan Fox imi pare ca s-a potrivit cel mai bine in rolul principal feminin din seria asta.

Chestii deranjante.
Publicitatea cred ca a atins un nou varf. Product placement jenant in multe situatii, la fel de jenant ca-n clipurile muzicale romanesti. Eu inteleg ca foamea e mare si la Hollywood, dar exagerarile nu au facut bine niciodata. La fel cum nici promovarea politicii de stat intr-un film comercial nu face onoare producatorilor de entertainment.

Lucruri care mi-au placut.
Transformers! Doar v-am zis ca-s fan. Mi-au placut noii aliati si faptul ca nu erau tot masini, cu care in acest al 4-lea episod, s-a cam exagerat. Imi aduc aminte cat de mult mi-au placut, chiar daca erau decepticoni, elicopterele si avioanele de lupta sau chiar scorpionul din prima parte. Mi-au placut efectele, chiar daca acele copii nu se mai transformau asa de mecanic cum imi placea mie.

De ce ar trebui sa-l vezi.
Pentru ca este o productie spectaculoasa. Pentru ca daca nu esti fan al seriei, aproape 3 ore de actiune nu te vor lasa sa te plictisesti. Pentru ca episodul asta deschide o poarta noua pentru partea a 5-a si vine cu o turnura interesanta in intriga povestii.
Ti-as mai zice doar sa-l vezi la Imax, dar sa te asezi in randul 6 sau 7, central. O sa-ti placa.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Transformers se transforma, dar nu moare.

  1. Stefan says:

    E ciudat ca anul trecut anime-ul a incetat dar filmul se pare ca e pe plus, sa inteleg ca si copii de uita la filme si probabil deasta au asa mare succes?
    Zic si eu, asa ca fapt divers nu de alta…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *