Weekend pe zgura incinsa.

Sau povestea pe scurt a celei de-a doua editii a Bloggers Open, un mini turneu cu maxi cifre. Ca o prefata, in 2013 Adrian Toca (initiatorul treizecizero.ro) si Radu Restivan puneau de o competitie de tenis pentru bloggeri: Cupa Bloggerilor. A iesit frumos, cu mult entuziasm si mult tenis. Cateva luni mai tarziu, in toamna lui 2013, cumva firesc dat fiind apetitul mare al catorva bloggeri pentru acest sport, a aparut si Bloggers Open, opera a lui Toma Nicolau si Andreea Burlacu.
In 2014 lucrurile s-au inversat. Bloggers Open 2014 s-a intamplat in Iunie, mai exact weekendul trecut, iar Cupa Bloggerilor la tenis se lasa asteptata.

Bloggers Open 2014.
Grupe de 5 sau 6 jucatori. Meciuri de cate un set, incheiate cu tie-break daca e cazul. Apoi, eliminatorii cu 2 din 3, cu super tie-break in decisiv. Tradus in efort: 4h30 de joc sambata in grupe si 3h30 in eliminatorii duminica. Daca adaug si ca nu am mai jucat un meci de tenis din decembrie 2013, cred ca e si mai clar ca a fost greu tare. Si frumos tare.
Am intalnit oameni pasionati de acest sport, sau ca sa fiu mai exact, oameni ce admira sincer eleganta sportului alb. Am reusit meciuri bune, dar si slabe. Puncte spectaculoase, dar si executii dezamagitoare. Am urmarit un set demonstrativ intre echipa Gabi Moraru (proprietarul GM Tenis si fost jucator ATP) si Vlad Eftenie (fotograful) vs. Cornel Ilie (da, acel Cornel Ilie) si Julien Ducarroz (CFO-ul Orange Romania). A castigat perechea Ilie/Ducarroz cu 7-5 in tie-break.

Prestatia personala.
Din nou Ionut Dragu reuseste sa ma evite in grupe, asa ca v-a trebui sa-l scot la tenis separat. Eu mi-am inceput drumul contra lui Pandutzu si aveam sa-mi atrag antipatia iubitorilor de panda pentru bataia administrata (6-0). Apoi a urmat Bobby Voicu, care dupa un set echilibrat in care am si condus cu 4-1 a reusit sa intoarca si sa castige, scor 5-7. Cu aceasta ocazie am aflat ca pe Bobby il cheama Bogdan Andrei (am ridicat o spranceana in mod firesc). In meciul 3 imi refaceam moralul (6-0) cu entuziastul Claudiu Ciobanu care clar poate mai mult daca nu i-ar lipsi ce-mi lipseste si mie: antrenamentul. In ultimul meci al zilei oboseala isi spunea deja cuvantul, fara o miza prea mare, dorind sa corectez si sa imbunatatesc serviciul in special, am incheiat ziua cu 6-3 impotriva lui Adrian Anghel.

In ziua a 2-a planetele nu s-au aliniat deloc. Nu m-am regasit deloc in sfertul impotriva lui Stefan Stroe care mi-a administrat un 7-5, 5-4. Pare scor incomplet si este asa, asta pentru ca din cauza unei probleme la umar Stefan a declarat forfeit foarte fair play, constient fiind ca nu putea sa continue. Asta din punctul meu de vedere spune multe despre atmosfera competitiei si calitatea oamenilor ce au participat. Intr-o semifinala asadar nesperata, il intalneam pe Vlad Eftenie (da, fotograful, cel ce a jucat in demonstrativ). Foarte atent, foarte corect si foarte prezent in meci Vlad a exploatat toate momentele mele de slabiciune in ceea ce a fost cel mai bun meci al meu de la acest turneu. Vlad s-a calificat in finala dupa un 6-4, 5-7 si 10-4 in super tie-break (nu am gasit scorul notat nicaieri si sper ca nu l-am gresit prea tare). Pentru mine a urmat o finala mica jucata intr-un format scurt (2 din 3 super tie break-uri) unde am trecut de Ioan Daescu, dupa un meci ce are potential sa fie si mai frumos de atat daca eram amandoi in deplinatatea fortelor, nu dupa 2 zile de alergat in soare pe zgura incinsa.

In finala, pe care din motive obiective nu am putut sa o vad, a castigat Radu Restivan, om cu care tot nu am apucat sa ma confrunt de peste fileu, dar poate rezolvam cumva.

Colaj Foto Bloggers Open 2014 AB00
Foto: Andrei Zdetoveţchi

De pe langa teren.
M-am jucat cu un Samsung Galaxy K Zoom, un smart-phone ce pare acolo in top pana cand ajungi la camera foto. Asta are “decat” 20,7 Mega Pixeli si zoom optic 10x. Am inscris in competitia de contul de Instagram al turneului si doua fotografii (1 si 2), facute cu multa usurinta folosind feature-uri specifice mai degraba unui DSLR.
Cand o sa-mi schimb telefonul o sa ma uit mai atent la acest model, asta e sigur, pentru ca obisnuiesc sa fotografiez mult cu telefonul si observ ca devin din ce in ce mai pretentios la acest capitol.
La cortul Orange a fost prezent si un demo al serviciul TV, dar am fost mult mai concentrat pe ce se intampla in teren si nu as vrea sa-ti spun prostii despre asta. Ai informatiile necesare aici.

Tot de langa teren in meciul cu Stefan Stroe m-am accesorizat cu un smart-watch Samsung Gear Fit. Nu-s vreun fan al acestor device-uri, poate din cauza conservatorismului ce ma conduce in materie de tehnologie, insa de la acest device am aflat ca am alergat (“deplasat” este de fapt termenul corect) aproximativ 7,4 km in doua seturi, facand peste 4800 de pasi. Recunosc, m-am mirat cu toata seriozitatea pentru ca daca inmultesc cu numarul de meciuri jucate as zice ca a fost un weekend cu mult mai multi km alergati decat ma asteptam sau as fi pariat ca pot duce.

Macar o mentiune…

  • … se cuvine si pentru turneul fetelor care a fost castigat de Alexandra Blas.
  • Se cuvine sa felicit si toti ceilalti participanti, deloc putini (36 de jucatori), pentru efortul depus in cele 102 meciuri jucate.
  • Faina rau imi pare si linistea de la GM Tennis, o calitate pe care eu o apreciez mult la o baza de tenis, asta pe langa calitatea terenului de joc. Despre oamenii de acolo o sa va lamuriti singuri despre cat de cum trebuie sunt.
  • Apoi, ar fi Toma si Andra care au muncit mult, sunt convins, ca lucrurile sa iasa asa de bine si invata cu fiecare eveniment dus la final.
  • Sigur ca nu ar fi reusit fara sponsori, iar aici e loc de lauda pentru Orange care pare sa devina partener de traditie pentru Bloggers Open si Samsung Mobile care ne-au dat de “lucru” in pauze.
  • Si nu in cele din urma, pentru mine este o bucurie sa cunosc oameni faini cu care sa descopar ca am multe lucruri in comun, chiar si pe langa pasiunea pentru tenis.

La final va propun sa aruncati o privire si pe Infograficul asta care rezuma niste aspecte interesante despre ce a fost Bloggers Open 2014.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *