Motivatia…

… as fi vrut sa fie subiectul de azi. M-am gandit la el pentru ca ieri am sesizat ceva interesant pe santierul Arcei. Pentru ca lucrurile se miscau super lent si se insera am decis sa ma implic mai activ un pic. Mi-am luat manusile de lucru, ruleta si un cutter si am preluat un pic sarcinile “coordonatorului” lor de echipa si le-am spus fiecaruia ce are de facut. Fiecare cate un singur lucru. Mai mult de atat, mi-am asigniat si mie un task, similar cu al lor, si am inceput sa lucrez cot la cot cu ei. Am sesizat un lucru interesant pe care de altfel am si contat: echipa a trecut de la starea in care se plangea ca nu are cum sa termine toate alea pana seara la a munci mai cu spor in ideea ca “hai ca poate terminam totusi”.

Nu vreau sa intru aici intr-o discutie despre tehnici de motivare si management al resurselor umane, dar cred ca puterea exemplului inca functioneaza. Conditia de baza ar fi ca exemplul sa fie unul pozitiv si inspirational. Iar ca sa inchei cu ceva dragut iata ce m-a inspirat pe mine mai devreme sa zambesc, desi vremea de afara nu prea imi da motive.

Sa ai o zi in care macar un motiv cu blana precum cel de mai sus sa-ti smulga un zambet in cazul in care alti oameni nu reusesc.

PS: clipul a fost postat de Muntele pe profilul sau de Facebook.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , . Bookmark the permalink.

9 Responses to Motivatia…

 1. whoami says:

  :)))) Ce tampit e motanul. :)) Si gras. :D

 2. Pingback: Twitted by basicart

 3. Cristian Cartzu says:

  O prietena are un exemplar la fel de plinut. (am vazut ca esti sensibil la termenul “gras”). Si este la fel de calm si de lenes ca si asta. Nu-i place sa-si bata foarte tare capul cu chestii marunte. Stie in sinea lui, cred, ca va veni un moment…

 4. uma says:

  ideea de “puterea exemplului” este foarte buna, doar ca ce se va-ntampla cand exemplul nu va mai fi pe langa ei sa-i motiveze? partea buna a fost ca tu te-ai priceput la ceea ce aveau ei de facut, dar crezi ca daca ar fi fost invers, ei ti-ar fi dat un exemplu?

  • Cand eu nu voi fi langa ei, vor fi la alte lucrari, iar acolo, sincer nu este problema mea cum se comporta. Au un angajator care raspunde pentru asta. Cat despre cum s-ar fi comportat ei, din nou aleg sa fiu ignorant: eu am decis pentru mine. Asta am simtit eu ca trebuie sa fac. Nu ma astept la acelasi lucru de la toti ceilalti. Este fix “puterea exemplului”: arati ca se poate, dar nu poti sa fortezi sa si faca. Decizia e la fiecare. Am sa-ti povestesc odata cum ramaneam singur la semaforul de pietoni de la piata muncii in fiecare dimineata, acum 6-7 ani, cand era inca rosu. ;)

 5. adina says:

  Mortal motanu’! Tre’ sa apreciem perserverenta! LOL

 6. Pingback: Gandul de dimineata » Motivare vs. motivatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *