Hai ca asteptand…

… poze am ajuns sa scriu decalat despre niste lucruri foarte faine la care am luat parte in ultimele zile. Azi, despre duminica si meciul desfasurat la Mogosoaia cu ocazia Zilei Internationale pentru eliminarea discriminarii rasiale, meci organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Policy Center for Roma and Minorities, Federaţia Română de Fotbal, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi Ambasada Olandei la Bucureşti.

Parerea mea
Astfel de evenimente ar trebui sa fie mai dese si mai promovate. Aici poate ca organizatiile ce au acest scop declarat poate ar trebui sa sape mai mult dupa resurse si sprijin. Eu sunt mai optimist din fire si cred ca s-ar gasi. Iar media, ar putea sa lase macar din cand in cand, rar, asa cum se intampla evenimentele astea, toate rahaturile despre care vorbeste in fiecare zi si sa acorde mai multa atentie unor astfel de initiative. Am vazut ce au difuzat televiziunile de sport din declaratia lui Lupescu: doar despre revenirea lui Mutu la nationala. Aici cred ca gresesc un pic si cei intervievati ca nu le reamintesc motivul pentru care se afla acolo. Un cod mai drastic al declaratilor publice poate ca ar ajuta astfel de evenimente ce devin obscure si cu largul concurs al presei.

Povestea participarii
Cum am ajuns la acel eveniment? Ca urmare a postarii de aici, am fost desemnat de Marius Matache si de Chinezu, sa reprezint bloggerii la acest eveniment alaturi de Cezar Vasile. Dupa cum se poate vedea din imaginea alaturata, am fost 3. A venit si Make, deci si mai bine. Pentru ca ne-a invitat, domnul Marius Matache a vrut sa si marcheze momentul, asa ca si eu si Cezar am primit cate un tricou special. Imaginea vorbeste mai bine. Meciul a inceput intre doua echipe ce pareau echilibrate, mai ales la numarul de vedete aliniate. Nu au lipsit de la eveniment, si bravo lor pentru asta, Ionut Lupescu, Daniel Prodan, Jean Vladoiu, Miodrag Belodedici, Aurelian Temisan, Mihai Gainusa, Dani Otil, Mihai Georgescu si Catalin Smarandescu (nu intamplator lasat la urma). Pe margine i-am zarit si pe Radu Naum si Catalin Stefanescu, iar din teren n-a lipsit si un om ce mi-a fost simpatic de cand l-am cunoscut, pe numele lui Vlad Conovaru.
De ce l-am lasat in acea enumerare pe Smarandescu la final? Pentru ca dupa ce am intrat in teren, mi-a revenit sarcina sa-l marchez. Desigur, am cerut voie, in speranta ca nu va pune la suflet. :) Am cel putin o dovada foto ca inca mai pot alerga (vezi poza in care fugeam catre Vladoiu, care fugea catre minge), dar si una ca-mi vad lungul nasului (vezi poza in care ceream schimbare sub privirile ingrijorate ale lui Temisan).

Au mai scris despre eveniment Marius Matache si Cezar Vasile. Multumiri si dlui Dorian Ilie (Public Relations Officer – Policy Center for Roma and Minorities), dar si dlui Max pentru pozele prezentate mai sus (desi mie imi lipseste fix dovada foto ca am facut marcaj la Smarandescu).

Sa aveti o zi cat se poate de toleranta cu nerabdarea voastra.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged . Bookmark the permalink.

0 Responses to Hai ca asteptand…

  1. Pingback: La #cafea 22.03.2011 « La Dragu`

  2. Pingback: La cafea | La Dragu

  3. Pingback: Fotbal impotriva discriminarii ! « Cezar Vasile

  4. Pingback: Fotbal împotriva discriminării! | Policy Center Blog

  5. Pingback: Fotbal împotriva discriminării! | Policy Center Blog

  6. Pingback: Cros impotriva rasismului : Pagina personala Marius Matache

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *