Ce ingroapa Romania?

Ipocrizia. Stiu ca asteptarile erau mai mari. Asteptati un raspuns mai elevat, mai documentat si mai argumentat. O sa vina si argumentarea, asa, ca la carte, pe acest subiect.

Pentru inceput insa un exemplu elocvent venit de la circul de prost gust in care s-a transformat fotbalul intern. Atentie, nu despre fotbal vorbim, ci despre leprele din jurul lui. Aia care fac bani de pe urma suporterilor, a jucatorilor si a pasiunii pentru acest fenomen.

Luam cazul lui Dumitru Dragomir. L-am vazut aseara intr-o discutie telefonica televizata, la Sport.ro (cred).

Varianta 1
La minutul 5 sa zicem Vali Moraru (de el sunt sigur) il intreaba de ce este suparat pe Craciunescu, seful arbitrilor. Dragomir explica asa: nu e normal ca un arbitru sa-si primeasca toti banii daca distruge un joc, iar echipa aia pierde in urma punctelor pierdute, sa zicem, 500 de mii de Euro la finalul sezonului. Ai fi tentat sa-i dai dreptate.

Varianta 2
3 minute mai tarziu, acelasi moderator il intreaba despre faptul ca la adresa lui Craciunescu a aruncat jigniri grele si injurii. Acelasi Dragomir spune relaxat ca nu e cazul sa se mai aminteasca de acel incident. Ca e normal ca omul sa se mai enerveze si ca vorbele la nervi nu trebuie puse la suflet, deci nici la socoteala.

Concluzia
Asadar, cand un arbitru greseste in situatie de stres ar trebui sa plateasca, iar cand un Dragomir te face ca la usa cortului pentru ca e stresat, ar trebui sa nu ne suparam pe el ca e om. Echitabil, nu?

Luati exemplul de mai sus si puneti-l in orice alta situatie in care vi se spune ceva si se intampla altceva. Apoi imaginati-va cum ai putea sa construiesti ceva pe un nisip asa de miscator?

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Ce ingroapa Romania?

  1. Cristian Cartzu says:

    Nu-s de acord cu tine dintr-un motiv simplu. A face bani de pe urma unei pasiuni este esenta comertului. Fie el de nisa sau de masa, depinde de pasiuni. In US toate echipele de fotbal, baseball, hockey sau basket sunt franchise. Sunt niste branduri orientate catre marketing populist pentru a face bani. Sunt lepre? Nu cred. Sunt doar oameni care ofera un spectacol contra unei sume de bani. Nu merge nimeni fortat la meci. Merge pentru ca-i place.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *