Pe viata si pe… viata.

Stiu, expresia este altfel, dar din moarte nu poti face gelato. Din orice altceva, da. Asa mi-a spus mie George. Si-l cred. Pentru ca mi-a spus-o cu atata convingere si pasiune incat sunt convins ca poate face orice isi pune in minte.

Adevarul e in detalii.
Intr-un centru vechi in care berea si spritul sunt elementele comune, alaturi de aglomeratie si nesimtire cateodata, exista un loc care-mi pare din alt film. E mic, cochet si se ocupa cu lucruri greu vandut intr-un vad atat de comercial. Gelato nu este inghetata, mi s-a mai spus. Am facut ochii mari, desigur. Apoi mi s-a argumentat. Desi s-ar putea sa-ti semene la gust, textura data de modul diferit de preparare le fac destul de diferite. Apoi ajungi la intrebari mai clare: in ce inghetata se pune lapte de ferma? in ce inghetata se pun fructe reale? ce inghetata ai vazut fara conservanti? Atunci incepi sa intelegi si mai iei o lingurita.

Love and hate.
Mie nu-mi place fisticul. “Pentru ca nu l-ai mancat pe ala care trebuie!“, imi spune tot George, si-mi da sa gust o chestie verzuie. Aroma fina, gust molatec, dar bun. Exista o explicatie si aici, desigur, dar nu vreau sa tehnicizez prea tare. Este tot despre ingrediente. Iar la gelato, fisticul este purtatorul de steag.

Nici macar nu-i vorba de gelato.
Cel putin cu ideea asta am plecat eu. Si inca sunt convins ca nu-i vorba despre gelato, desi am mai trecut pe acolo. Este mult mai mult. Este o poveste de viata, o viata ce-si gaseste o pasiune pe care e dispusa sa o imparta cu ceilalti. Este ca un secret delicios pe care nu-l tii doar pentru tine. Este despre bucurie, despre alint, despre suflet si gust.

Locul asta miraculos il gasiti pe Facebook si pe Selari 17.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Pe viata si pe… viata.

  1. Carmen says:

    Cand mergem acolo impreuna? :D

  2. ab says:

    Carmen, de Craciun e bine? :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *