Inca o scapare. Pentru incredere.

Se pot spune multe lucruri despre blogul meu. Despre cine il citeste, despre alegerea subiectelor, despre cum arata, de faptul ca e plictisitor daca e citit zilnic, dar unul din lucrurile care nu se poate spune este ca eu scriu despre fotbal.

Si pentru ca orice regula are nevoie de exceptii, azi o sa fie si fotbal. Desi, imi dau seama ca va mint si ma mint si pe mine spunand ca azi voi scrie despre fotbal. Este despre multe alte lucruri, fotbalul mai degraba fiind doar un context. De fapt e o lectie pentru Romania.

Cand nu mai crezi, de fapt mori.
Deseori auzi in comentariile meciurilor ca despre diverse echipe, si corectati-ma daca gresesc, dar in special romanesti ca au pierdut pentru ca au cazut moral. Cad moral daca adversarul inscrie primul. Cad moral daca inscriu ele primele si sunt egalate. Cad moral daca nu reusesc sa inscrie. Cad moral in a doua repriza sau cad moral si atat. De ce nu cred ca inca se poate? De ce sunt asa blazate? Unde-i performanta asta extraordinara cu care noi ne-am obisnuit de vedem in fiecare pas gresit o dezamagire asa de mare incat sa cadem psihic? Si campionii pierd, desi cel putin la fotbal noi nu prea stim ce inseamna cuvantul asta. Si campionii gresesc. Si ei invata din greseli. Noi nu.

Care-i baiul?
Toata treaba a plecat de la un meci de fotbal din cupa ligii engleze in care Reading a intalnit Arsenal. Reading este o echipa de langa Londra, o echipa mica, mai degraba obisnuita cu ligile inferioare. Anul asta joaca in Premier League, dar e pe locul 18 din 20, fara vreo victorie in primele 8 meciuri. Arsenal este o echipa etichetata ca eterna perdanta. Este mai tot timpul in primele 4 la finalul sezoanelor, dar n-a mai fost pe locul 1 la final din 2004. Intalnirea din cupa s-a terminat cu rezultatul final de 5-7, londonezii castigand in final. Evolutia scorului a fost insa halucinanta: 4-0, 4-1 (la pauza), 4-4 (dupa 90 de minute), 5-4, 5-5  si 5-7 la finalul prelungirilor.

A cazut Reading psihic?
Nu stiu daca a cazut Reading sau s-a ridicat Arsenal, nu de alta, dar la 4-4, cand teoretic Arsenal era pe val Reading a inscris. Sunt campioni? Nu. Au jucat ca niste campioni? Da.

A cazut Arsenal psihic?
Nu prea. A revenit de la 4-0. A revenit si de la 5-4, cand mai erau doar 3-4 minute de joc. Sunt campioni? Nu. Au jucat ca niste campioni? Da.

In cazul in care inca va pare incredibil, mai jos aveti rezumatul. Sper sa nu-l scoata cel ce l-a postat pe youtube pentru ca tare mi-ar placea ca acest filmulet sa ramana aici pentru totdeauna.

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *