Am vazut…

Inception. L-am vazut Marti, dar fiind primul film concentrat pe creiere m-am gandit sa-l mai las un pic la dospit pana sa ma incumet sa vorbesc despre el. L-am vazut de la 22, asa ca am oaresce acoperire daca nu l-am inteles pe tot.

Nu este complicat, se vrea prea complicat. Totul se invarte intre vis si realitate si granita aceea subtire rau care de multe ori ne sperie. Se exploreaza fain subiectul, dar cu ceva scapari. Cea mai deranjanta mi se pare acea pozitionare de la inceput in care ce faceau eroii principali era o arta obscura, o legenda, un mit, pentru ca mai apoi pe unde mergeau si vorbeau despre asta, toti stiau despre ce este vorba de parca ar fi vorbit de golul cu mana a lui Maradona de la Mondiale. Efectele sunt faine, pentru ca vorbim de vise aici, iar in vise totul e posibil.

La distributie, nu stiu ce sa va zic. Sincer. Mie nu-mi place Leonardo DiCaprio si este in rol principal. Nu-mi dau seama daca joaca bine sau rau pentru care o fata mai netransparenta, asa. In rest, am recunoscut-o pe Marion Cotillard pe care o cunoscusem cu mare placere in Nine, dar si pe un baiat pe care doar dupa cautare am aflat ca-l cheama Joseph Gordon-Lewitt si pe care tot filmul mi l-am cautat in memorie sa-mi dau seama in ce l-am mai vazut.

Ca si concluzie, este un film de vazut, nu cred ca va crea fani sau va revolutiona ceva, dar prin natura subiectului poate fi un film foarte actual pentru multi. Eu l-am vazut la The Light, ca de obicei cu o sala jumate goala, asa cum imi place. Ar trebui sa va luati o bluza la pachet pentru ca aerul conditionat chiar functioneaza acolo. Iar in sala 1, sunetul a fost cutremurator, la propriu. Ar mai fi de zis ca eu l-am vazut fara trailer inainte si fara sa stiu nimic despre poveste. Daca ai ajuns aici, deja e prea tarziu :)

Sa ai o joi precum o vineri!

PS: Pentru cine nu a observat, avem si buton de Like pentru Facebook, asa ca impatimitii pot, daca cred de cuviinta, sa ma laude si pe peretii social networkingului. :)

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to Am vazut…

  1. adina says:

    Bine, tu, vinzi din ponturile mele la prieteni? … la bluza ma refeream :))))

  2. iulia says:

    Am asteptat tare mult sa vad filmul asta si trebuie sa spun ca nu m-a dezamagit. Nu pot sa laud rolul niciunuia dintre actori, pentru ca pana la urma cred ca cel mai fascinant aspect al filmului este subiectul. Actorii se voiau probabil doar “proiectii” :)) Eu l-am vazut la vitan, cu sala plina, fara sa fie nevoie de o bluza in plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *