In urma cu…

… vreo 3 ani aveam o discutie despre viitorul televiziunii. Nu cred ca-s singurul care crede ca grilele tv din Romania sunt de un me-too-ism jenant si ca se copiaza una pe cealalta pana in cel mai mic detaliu. Totusi lucrurile au cel putin 2 aspecte: unul tehnologic si unul economic.

Discutia o purtam cu un britanic ce-mi explica cum ca are o cutie acasa care putea sa inregistreze pana la 30 de ore saptamanal. Sigur ca asta este partea de dezvoltare tehnologica. Cum functiona? Aveai un calendar similar outlookului clasic in care-ti puteai seta “alarme” la ore si zile din saptamana la care cutia iti pornea receiver-ul de satelit si incepea sa inregistreze de pe canalul pe care l-ai ales tu ceea ce se difuza acolo timp de x minute. Aveai un serial preferat la care nu-ti convenea ora de difuzare, vreo emisiune preferata sau era un meci important… ramanea in cutiuta pentru cand aveai tu timp sa te uiti. Tehnic vorbind, nu este vreo mare inventie, dar este extrem de utila.

Intre timp tehnica a mai evoluat, dar si televiziunile. Inca de atunci se vorbea de interactivitate. Adica la orice ora iti alegi ce vrei sa vezi din grila. Suna un pic prea democratic pentru televiziunile noastre, nu? Imagineaza-ti ca este fix ce faci acum cu serialele cand cauti pe net episoadele ce au rulat in saptamana respectiva si le vezi in weekend. Unde mai pui ca in acest caz cei ce ar plati pentru publicitate in timpul episodului respectiv chiar ar atinge pe toti cei care-l vizioneaza.

Nu stiu ce mi-a venit cu televiziunea in aceasta dimineata. Cred ca este de la din ce in ce mai multa lume in juru-mi care-si urmareste serialele pe calculator si nu la tv. Tv-ul asa cum l-am cunoscut pare sa se demodeze.

Sa ai o zi in pas cu dorintele tale!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , . Bookmark the permalink.

0 Responses to In urma cu…

  1. uma says:

    la mine a castigat internetul inca de acum 1 an. nu ma mai uit la filme la televizor pentru ca le pot vedea pe desktop, sunt chiar unele emisiuni trasmise live iar in timpul pauzei pot sa “navighez” pe net in cautare de alte informatii.
    in concluzie TV-ul a scazut in audienta mea :)

  2. Pingback: Vorbeam ieri… « Gandul de dimineata

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *