Vorbeam ieri…

… de viitorul televiziunii si tot ieri, dar pe seara aflu ultima noutate: Steaua Bucuresti isi face televiziune. Intr-un fel gasesc ca e normal si am sa explic mai jos, in cel putin 3 puncte de ce e normal.

Business wise, face sens ca daca cu fotbalul nu prea merge treaba si publicul nu prea-ti vine la stadion sa te duci tu la ei. Si cum sa te duci la ei si sa faci si bani in acelasi timp: iti faci televiziune. Slava domnului, Steaua are ceva suporteri in Romania si e suficient sa treaca fiecare vreo 10 minute pe saptamana pe canalul tau ca sa faci de un rating comparabil cu restul de televiziuni praf, numite pe nedrept de sport. Singura treaba pozitiva pe care o vad in asta este ca va emite online.

Din punct de vedere al grilei, aflu ca va contine imagini de la antrenamente, din meciuri, meciuri de legenda si interviuri cu jucatori. Ma astept la intrebari de genul: “meciul a fost greu” si la raspunsuri cu “aaa…”. Nu ca as sustine ca fotbalistii sunt niste oameni de comunicare iscusiti, dar este interesant ca sunt mai criticati decat purtatorii de microfon care nu stiu sa lege doua vorbe. La acest capitol ar fi genial daca Steaua TV sau cum se va numi sa transmita meciurile fara comentariu. Desi la cat ii place lui Becali sa vorbeasca probabil le va comenta singur.

Al treilea punct este legat despre iscusinta romanului de a nu inventa si de a copia de la altii, bine inteles dupa standardul ultra cunoscut “las-o, mah, ca merge asa”. In Anglia jumate din echipele din Premier League au televiziune proprie, deci avem ce sa copiem. Desigur ca din fotbalul britanic noi nu putem copia decat televiziunile ca jocul e mult mai complicat. Presupune rabdare, consecventa, metodica, inteligenta si nu e cazul. Nici la televiziune, veti vedea, ca nu vom copia un format, ci ideea de a avea TV proprie. La o adica si TVR, pe banii nostri, se lauda cu un nou format al “golurilor din Champions League”, format despre care spuneau ca este dinamic, modern si asemanator cu unul pe care-l foloseau bulgarii in anii ’90. Dupa asa ceva nu poate veni decat tacere.

Va doresc o zi in care sa descoperiti o carte buna in loc de o televiziune proasta!

This entry was posted in Dimineata, la cafea and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *